Atatürkçü Yaşam Derneği, Vakıflar İdaresi yeni Müdürü İbrahim Benter’in ilk icraatının Dr. Fazıl Küçük’ün resmini duvardan indirerek yerine Padişah 2. Selim’in resmini asmak olduğunu belirterek, bunun kabul edilmez olduğunu kaydetti.

Dernekten yapılan açıklamada, “Kıbrıs Türkü bu çirkin davranışı içine sindiremez” denildi.

Açıklamada, yeni Vakıflar İdaresi müdürünün, 28 Mayıs 1524 yılında doğan ve 15 Haziran 1574 yılında vefat eden 2. Selim (Sarı Selim) ya da diğer tanımıyla Sarhoş Selim’in resimlerini istediği yere asma özgürlüğüne sahip olduğu, ancak bu özgürlüğünü kullanırken Dr. Fazıl Küçük’e haksızlık ve hakaret yapamayacağı ifade edildi.

Atatürkçü Yaşam Derneği’nin 2005 yılından itibaren ilk mücadele lideri Dr. Fazıl Küçük’ün sadece ölüm yıldönümlerinde değil doğum yıldönümü olan 15 Mart tarihlerinde de hatırlanabilmesi amacıyla hem yurt içinde değişik bölgelerde hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin farklı illerinde çeşitli konferanslar düzenlediği vurgulanan açıklamada, “Bir kamu görevlisinin liderimizin manevi anısına bu şekilde davranmasına izin vermemiz beklenemez. Bu vahim hatanın ilgili müdür tarafından düzeltilmemesi durumunda gerekli tepkileri en şiddetli şekilde göstereceğimizi belirtiriz” ifadesine yer verildi.

Editör: TE Bilisim