Kıbrıs Türk Kadınlar  Birliği Başkanı Süheyla Küçük,  kadın haklarına yönelik koşullar sağlanmaya çalışılırken, inadına kadına şiddet ve baskının artmakta olduğunu ve cinayetlerin işlenmekte olmasını üzüntüyle karşıladıklarını kaydetti.

Süheyla Küçük yayımladığı Dünya Kadınlar Günü mesajında,  “Eskiden hiç tanık olmadığımız  oranda, hem kadın hem de çocuk taciz, istismar, tecavüz ve cinayetlerini medyadan ibretle izlemekte, küçük ve medeni ülkemize  bunları yakıştıramamakta, ayrıca insan haklarına aykırı bulmakta, derneğimiz ve kadınlarımız  adına utanç duymaktayız” dedi.

Küçük, kadının da erkek gibi hukuksal açıdan  temel  hak ve özgürlükleri olduğunun unutulmaması ve caydırıcı önlemlerin alınması gerektiğini kaydetti.

Küçük, 1800’lü yıllarda  bir tekstil fabrikasında 129 kadın işçinin yanmasıyla başlayan kadın hakları mücadelesinin bugün de ilk başlarda olduğu gibi eşitlik, bağımsızlık, kızların okutulması, politik haksızlıkların ortadan kaldırılması ve daha iyi yaşam ve çalışma koşulları için  sürdürüldüğünü kaydetti.

Küçük, tüm olumsuzluklara rağmen içlerindeki sevgi ve ümit ışığının devam ettiğini belirterek, Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Editör: TE Bilisim