Meclis Başkanı Hasan Bozer, 8 Mart Dünya Kadınlar günü çerçevesinde Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği’ni kabul etti.

Bozer, Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Lefkoşa Merkez Başkanı Gülten Feridun ve diğer birlik üyelerine birer gül ve hediye verdi.

Meclis Başkanı Bozer, kadınların hayata kattığı artıların saymakla bitmeyeceğini kaydederek, kadınların olmadığı bir yaşamı düşünmenin bile kadınların kıymetini anlamaya yeteceğini söyledi.

Kadınlara layık görülen yaşamı sağlamak için yerine getirilmesi gereken görevler olduğunu ifade eden Bozer, mecliste, kadınların refahını sağlamak için hazırlanan yasa çalışmalarıyla ilgili ayrıntılı bilgi verdi.

Kadınları ilgilendiren yasa tasarılarının AB standartlarına uygun olması için uğraştıklarını ve bu çalışmaların çok kapsamlı ve detaylı olması dolayısıyla yıllarca sürebildiğini belirten Bozer, hazırlık aşamasındaki yasalara katkı koymak isteyen herkesi komitelerin çalışmalarına katılmaya davet etti.

FERİDUN

Kıbrıs Türk Kadınlar Birliği Lefkoşa Merkez Başkanı Gülten Feridun ise, Bozer’in sormak istedikleri sorulara cevap niteliğinde açıklamalar yaptığını ifade ederek, hazırlanan yasalarla ilgili kendilerinin de çeşitli çalışmalar yaptığını belirtti.

Kadınlara yönelik şiddetin her geçen gün arttığını dile getiren Feridun, devletin bu konuda çözüm üretecek adımlar atması gerektiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim