Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampusu Akdeniz Araştırmaları Çalışma Grubu, 28-29 Mart tarihlerinde “Kıbrıs Sorununa İlişkin Vizyon Çalışması” konulu akademik içerikli bir toplantı düzenleyecek.

ODTÜ KKK Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak toplantıda, özet olarak, “Güney’de yapılan başkanlık seçimleri sonrasında yeniden başlaması beklenen müzakere süreci bağlamında paydaşlara ışık tutabilecek bir durum tespiti gerçekleştirilmesi” hedefleniyor. KKTC’deki ilgili siyasi, akademik, basın, STK temsilcilerinin davet edileceği çalışma sonucunda akademik nitelikli bir kağıt ortaya çıkartılması öngörülüyor.
ODTÜ KKK’dan yapılan açıklamaya göre, etkinlik, 28 Mart Perşembe günü saat 17.30’da ODTÜ-KKK Rektörü Prof. Dr. Turgut Tümer’in açış konuşması ile başlayacak. Açılış oturumunda, Cumhuriyet Meclis’inde temsil edilen Siyasi Partilerin Genel Başkanları ve Başbakan ile görüşmeleri fiilen yürüten Cumhurbaşkanı ve İkinci Cumhurbaşkanı görüşlerini açıklayacaklar.  Soru-yanıt bölümü içermeyecek oturumun ardından saat 19.30’da bir resepsiyon verilecek.

Siyasi liderlerin hazır bulunmayacakları 29 Mart tarihli oturum, diğer katılımcıların çalışmaya aktif olarak katılarak düşüncelerini dile getirebilmeleri amacıyla, ‘’World Cafe Forum’’ yöntemi ile gerçekleştirilecek. Çalışmalar sonunda hazırlanacak rapor kamuoyu ile paylaşılacak.

Editör: TE Bilisim