Eroğlu, iyi niyetle müzakereleri devam ettirip, bu yıl veya gelecek yıl Kıbrıs sorununu çözmek ve sorunu dünya gündeminden kaldırmak istediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme ile beraberindeki heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, her ülkede sorunlar olabileceğini, yaşanan sıkıntıların çözülebileceğini, görüşme masasında Kıbrıs Türk halkının geleceğini garanti altına alacak bir anlaşmanın yolunu açmanın önemli olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Eroğlu muhtarlara desteklerinden dolayı teşekkür etti ve Kıbrıs davasının ulusal dava olduğunu vurguladı.

“BU SORUNU ÇÖZMEK, DÜNYA GÜNDEMİNDEN KALDIRMAK İSTİYORUZ”

Rum tarafına masaya gelerek müzakereleri devam ettirmesi için çağrı yapmayı sürdürdüğünü belirten Eroğlu şöyle konuştu:

“Kendilerini ön koşulsuz bir müzakere sürecine davet ediyoruz ama devamlı bir şekilde, gerçekleşmesi mümkün olmayan isteklerle zaman kazanmaya çalışmaktadır. Bize göre Kıbrıs konusundaki son şansı iyi değerlendirmek gerekir. Biz Kıbrıs Türk tarafı olarak iyi niyetle müzakerelere devam edip, bu yıl ya da önümüzdeki yıl içerisinde bu sorunu çözmek ve artık Kıbrıs Türk halkıyla dünyanın gündeminden kaldırmak istiyoruz.”

“KÖPRÜNÜN ALTINDAN ÇOK SULAR AKTI”

Kıbrıs Türk tarafının çözüm iradesinin belli olduğunu ve Kıbrıs Rum tarafının da iyi niyetle müzakere masasına gelmesi halinde sorunun ortadan kalkacağına inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Ancak Rum komşularımız hâlâ 1974 öncesine dönüş hayallerini gerçekleştireceklerini sanıyorlar” diye konuştu.

Köprülerin altından çok sular geçtiğini, aradan geçen 40 yılda Kuzey ve Güney Kıbrıs’ta büyük değişiklikler olduğunu anlatan Eroğlu, kendilerinin bunu bilerek, var olan gerçeklerden hareketle bir anlaşma arayışı içinde olduklarını belirtti.

Muhtarların yaşadığı sıkıntıları bildiğini de söyleyen Derviş Eroğlu, muhtarlardan alacağı bilgileri hükümetle de paylaşacağını kaydetti. Eroğlu ayrıca, muhtarların sorunlarının çözümü için kendi elinden geleni de yapacağını belirtti.

YEŞİLLEME: “HİZMET ALMAKTA ZORLANIYORUZ”

Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme ise, muhtarların belediyelere bağlandığını anımsatarak, belediyelerin de durumunun ortada olduğunu, hizmet almakta zorlandıklarını kaydetti.

En büyük sıkıntının, belediyelerin maddi yapılarındaki sorunları olduğuna dikkat çeken Yeşilleme, belediyelerin çeşitli kurumlara borçları bulunduğunu söyledi.

Belediyelerin borçlarından dolayı yeterli hizmet verilemediğini ve sorunların yığıldığını dile getiren Yeşilleme ayrıca, ziyaret sebeplerinin, yaşadıkları sıkıntıları dile getirmek ve Kıbrıs sorunu konusunda Cumhurbaşkanına tam destek belirtmek olduğunu söyledi.

Editör: TE Bilisim