Kültür ve sanat dolu bir hafta sonu.

Bilfen Çayyolu İlkokulu’nun davetlisi olarak Ankara’ya giden Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu öğrenci, eğitmen ve velileri güzel anılar ile ülkeye döndüler.

Sıcak bir karşılamadan sonra Bilfen Çayyolu İlkokulu’nu gezen Kıbrıs Sanat öğrencileri, daha sonra okulun 850 kişilik salonunda ilk provalarını yaptılar.

Ankara Bilfen Çayyolu İlkokulu Müdürü Başak Cenani, konserden önce yapmış olduğu konuşmasında Kıbrıs Sanat direktörlerine okulun teşekkür plaketini takdim ederek kendilerini misfir etmekten mutlu olduklarını dile getirdi ve iki kurum arasındaki güzel işbirliğinin ileriki yıllarda da devam etmesini arzuladığını belirtti.

Kıbrıs Sanat direktörleri Turgay Hilmi ve Gözlem Özdeğirmenci de Bilfen Çayyolu Müdürü Başak Cenani’ye bir teşekkür plaketi takdim ederek müzik çatısı altında bir projeyi gerçekleştirmek için ülkemize davet ettiler.

Bilfen Çayyolu Kampüsü’nde Kıbrıs Sanat Müzik ve bale Okulu’nun 28, Bilfen Çamlıca İlköğretim Kurumu’nun 48 ve Bilfen Çayyolu İlköğretim Kurumu’nun 46 öğrencisi aynı sahneyi paylaştı. Konserde Zorro’dan Rock&Roll’a, Allegro’dan Twinkle Twinkle Little Star’a kadar keman, flüt, gitar, bakır nefesliler ve koro eşliğinde müzik ziyafeti yaşandı.


Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası konseri

Kıbrıs Sanat öğrencileri 18 Nisan Cuma akşamı CSO’nun konserine katılarak Şef Emin Güven Yaşlıçam yönetiminde Prevind keman ve kontrsbas için double konçerto, Glazunov keman konçertosu ve Çaykovski’nin İtalyan Capriccio’sunu dinleme fırsatını buldular.

Anıtkabir ve ilk TBMM’yi ziyaret

Kıbrıs Sanat öğrencileri ayrıca Anıtkabir ve ilk TBMM’yi de ziyaret ettiler.

Prof. Cengiz Özkök’ün anma konseri

Kıbrıs Sanat direktörü Gözlem Özdeğirmenci’nin de aralarında bulunduğu Ankara Devlet Konservatuvarı keman eğitmeni Prof. Cengiz Özkök’ün öğrencileri Özkök’ün ölüm yıldönümü dolayısı ile Şef Prof. Gürer Aykal’ın yönetiminde bir konser verdiler.

Kıbrıs Sanat’ın Onursal Başkanlığını da yürüten Şef Prof. Gürer Aykal, konserden sonra Kıbrıs Sanat öğrencileri ile sohbet ederek bir anı fotoğrafı çektirdi.




 
Editör: TE Bilisim