Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı Kubilay Özkıraç, AKSA’ya ödenmek üzere özel bir bankadan yüksek faizle 130 milyon TL borçlanmaya gidileceğini iddia etti.

Özkıraç, söz konusu borçlanmayı asla kabul etmediklerini belirtti.
Kuruma tek kuruşluk yatırım yapılmadığını da savunan Özkıraç, gerekirse KIBTEK yönetim kurulu başkanının kuruma girişini engelleyeceklerini söyledi.
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası Başkanı Kubilay Özkıraç, Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yaşanan gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Özkıraç, Kuruma Mayıs ayından itibaren tek bir kuruşluk yatırım yapılmadığını savunarak, halkın Kıbrıs Türk elektrik Kurumuna elektrik parası olarak ödediği paraların AKSA şirketinin kasasına akıtıldığını iddia etti.
KIB-TEK yönetim kurulu başkanının ne çalışanlarla ilgili ne de ucuz, sağlıklı ve kaliteli enerji üretimiyle ilgili tek bir imzası bulunduğunu söyleyen Özkıraç, ‘Tesislerimizde malzeme yok, yıllardır çalışanların güvenliği ile ilgili araç gereç yok, ambarlarımız boş’ dedi.

Toplumun KIBTEK’e yatırım yapmak için verdiği paraların özel bankalara faiz borcunave AKSA’ya gittiğini ifade eden Özkıraç, AKSA’ya ödenmek üzere özel bir bankadan yüksek faizle 130 milyon TL borçlanmaya gidileceğini iddia etti ve bunu asla kabul etmediklerini vurguladı.

Özkıraç, Kuruma yatırım yapmak için borçlanılmasına karşı olamdığıklarını da belirtti ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy’u attığı imzanın arkasında durmaya çağırdı.

EL-SEN Başkanı, sendikanın iki aylık grev yasağı süresinin dolduğuna da dikkat çekerek, gerekirse KIBTEK yönetim kurulu başkanını kurum içerisine sokmayacaklarını söyledi.

‘ELSEN uyarıyor, yıllardır uyardığı gibi, eğer bu kurumu batağa sürüklemek için özellikle bu yönetim kurulu başkanı bu makama atanmışsa, Kıbtek yönetim kurulu başkanını kuruma koymayacağız. Kuruma girişini engelleyeceğiz.

EL-SEN Genel Sekreteri Ersan Kaşif de Kurumun devamlılığını sağlayabilmesi ve ucuz kaliteli elektrik sağlanması için yatırıma ihtiyaç duyulduğunu belirterek, gerçekçi ve fizibilitesi olan yatırımları desteklediklerini söyledi.
İstihdamlar konusunda ise Kaşif, 26 teknik elemanın önümüzdeki günlerde işe başlayacağını ancak çağrı merkezi için talep edilen 8 personel alımı için adım atılmadığını belirtti. 

Editör: TE Bilisim