KUNDAKLAMA VE KASTİ HASAR

Bengü Gazitepe tutuksuz yargılanacak Bengü Gazitepe tutuksuz yargılanacak

01.06.2022 tarihinde, 09:30 sıralarında, Tepebaşı’nda Şehit İbrahim Latif Sokak üzerinde bulunan bir ikametgahta, İ.A.(E-48)’nın, eşine ait olup mutfak dolabı içerisinde muhafaza ettiği toplam 8,000 TL nakit para ile muhtelif ziynet eşyalarını aldıktan sonra olaya hırsızlık izlenimi vermek amacıyla, ikametgahın yatak odası ile mutfak kısmını kasten ve kanunsuz olarak yakmak suretiyle kundakladığı tespit edilmiştir.

Yangın, İtfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, çıkan yangın sonucu yatak odasındaki elbise dolabı ve içersindeki muhtelif kıyafetler ile hasır çatı ve mutfaktaki halı yanarak zarar görmüştür. Bahse konu şahıs tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

DÜKKAN AÇMA VE HIRSIZLIK

01.06.2022 tarihinde, saat 05:00 sıralarında, Gazimağusa’da, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde faaliyet gösteren bir marketin kapısı açılarak içeriye girilmiş ve içerisinden, kasasında muhafaza edilen toplam 3200 TL nakit para ile bir paket sigara çalınmıştır.

Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen soruşturma sonucunda, meselede zanlı olarak görülen S.F.(K-21), P.C.(K-20) ve S.S.(K-17) tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

HIRSIZLIK VE SAHTEKARLIKLA PARA TEMİNİ

31.05.2022 tarihinde, Mevlevi’de, Orkide Sokak üzerinde bulunan bir ikametgahın açık durumdaki kapısından içeriye girilerek, ikametgahın yatak odasında muhafaza edilen muhtelif ziynet eşyaları çalınmıştır.

Olay polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen soruşturma sonucunda, meselede zanlı olarak görülen Y.Ş.(E-42) tespit edilerek tutuklanmıştır. Bahse konu şahsın yapılan ileri sorgulamasında, konu ikametgahtan çaldığı ziynet eşyalarının bir kısmını Güzelyurt’ta faaliyet gösteren bir kuyumcuya 10,850 TL karşılığında satmak suretiyle sahtekarlıkla para temin ettiği tespit edilmiştir. Soruşturma devam etmektedir.

Editör: Haber Merkezi