Aşık için, ilk tören Lefkoşa kabristanlığındaki mezarı başında yapıldı. Törene TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor, TAK Müdürü Doç. Dr. Neriman Saygılı, Aşık’ın ailesi, yakınları ve sevenleri katıldı.

Törende konuşmaların ardından Aşık’ın mezarına çiçekler sunularak dua edildi.

AKKOR

TAK Yönetim Kurulu Başkanı Emin Akkor, Kemal Aşık’ın mesleğe yeni başlayanlara hep dürüst ve temiz kişiliğiyle anlatıldığını kaydederek, geriye dönülüp bakıldığında Aşık’ın aranan örnek bir kişi olduğunu ifade etti.

Akkor, Aşık’ın Türkçe’nin doğru kullanımına verdiği değerden de bahsederek, bugün basında Türkçe’nin kötü kullanıldığını ve Aşık’ın bu yöndeki hassasiyetinin kendisine gazeteci Akay Cemal tarafından her zaman hatırlatıldığını anlattı.

SAYGILI

TAK Müdürü Neriman Saygılı da törende yaptığı konuşmada, 27. ölüm yıldönümünde anılan Aşık’ın hem Kıbrıs Türk medyası hem gazetecilik alanı için önemli bir kişi olduğunu belirtti.

Saygılı, TAK’ın kuruluşu ve yasal zemine kavuşması yanında kurumsallaşması ve tüm kesimlere eşit mesafede olması için büyük emekleri bulunan Aşık ve mesai arkadaşlarının, kurumun bugünkü sağlam temellere oturtulmasında büyük rol oynadıklarını dile getirdi.

AŞIK

Kemal Aşık’ın oğlu Semavi Aşık, babasının özleminin her geçen gün arttığına vurgu yaparak, gelecek nesillerin de Kemal Aşık’ın değerini bilmesini umduğunu kaydetti.

TAK’DAKİ BÜSTÜNE ÇELENK KONULDU

Lefkoşa mezarlığındaki törenin ardından Aşık’ın TAK’daki büstü önünde de anma töreni yapıldı ve büste çelenk konuldu.
Editör: TE Bilisim