LTB’den verilen bilgiye göre, Satirigo Tiyatrosu Yönetim Kurulu Başkanı Spiros Pandelidis, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nu bir kez daha ağırlamaktan gurur duyduklarını söyleyerek her iki tiyatronun yıllara dayanan sanatsal paylaşım ve iletişiminin Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin yakınlaşmasına da önemli katkılar yaptığını ifade etti.

LTB Kültür Sanat Koordinatörü Yaşar Ersoy ise iki tiyatronun 27 yıllık dostluğuna dikkat çekerek, Aristofanes’in Barış oyunu ile başlayan bu dostluk ve sanat köprüsünün aralıksız olarak bugünlere kadar geldiğini vurguladı.

UMMANEL: “BİR KERE DAHA KAYIPLARI YAŞAMAYALIM, YAŞATMAYALIM”

Yönetmen Aliye Ummanel de bir kere daha kayıpların yaşanmaması dileğiyle başladığı konuşmasında, kendisi için bir hayal olan bu oyunu sahneye koymaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Oyunu izlemeye gelen Kıbrıslı Rum seyircilere de teşekkür eden Ummanel “Bizi birleşiren ortak acılarımızdır. Acıyı hissetmek empatiden başlar ve ne kadar empati yaparsak ortak acılar da o kadar fazla paylaşılarak azalır. Bu oyunu buna katkı yapsın diye yaptım” dedi.

Oyun sonrasında Satirigo Tiyatrosu tarafından sanatçılara çiçek takdim edilirken gece düzenlenen resepsiyon ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim