Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, KKTC'de ve tüm dünyada basın mensuplarının, insanların en temel haklarından bir tanesi olan haber alma özgürlüğü için fedakârca bir gayretin içinde olduğunu söyledi.

Ahmet Kaşif, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, gazetecilerin özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden söz edilemeyeceğini belirterek, “Basın özgürlüğü; ifade özgürlüğünün ve demokrasinin güvencesidir. Basın emekçilerini korumak, onlara yönelik her türlü saldırıyı engellemek, devletin en önemli sorumluluklarından biridir” dedi.

Kaşif şöyle devam etti:
"Basın, toplumun gereksinim duyduğu her konuda araştırma, bilgilendirme, kamuoyu oluşturma gibi önemli bir hizmeti yerine getirmektedir. Basınımıza ayrıca, haber alma ve haber verme işini hakkıyla yerine getirebilmesi için özgür bir çalışma ortamının sağlanması gerekmektedir. Basının hem özgür hem de tarafsızlığı, bireyin ve toplumun haber alma, bilgi edinme hakkını kullanmasına, kamuoyunun duygularını ve düşüncelerini objektif olarak yansıtmasına, bu suretle demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve özgürlüklerin gelişimine katkıda bulunur."

Ülkedeki basın kuruluşlarının, halkın haber alma hakkını ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı içerisinde yerine getirmelerinin, toplum tarafından da takdirle karşılanmakta olduğunu kaydeden Kaşif, iletişimin en güçlü kanallarından, toplumun gerçekleri öğrenmesi ve düşüncelerini duyurmasında etkili bir araç olan basının, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi taleplerini her zaman desteklediğini ifade ederek, basın emekçilerine meslek hayatlarında mutluluk ve sağlık diledi. 
Editör: TE Bilisim