Gazimağusa Muhtarlar Derneği’nin binası Maraş’ta düzenlenen törenle açıldı.

Açılışı, gribal enfeksiyon geçirdiği için katılamayan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun adına Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif gerçekleştirdi.

YEŞİLLEME

Törende konuşan Gazimağusa Muhtarlar Derneği Başkanı Mustafa Yeşilleme, muhtarların bir çok sorunu bulunduğunu belirtti.

Yeşilleme, camilerin elektriksiz kalmasının muhtarları çok üzdüğünü vurgulayarak, buna bir an önce çare bulunmasını istediklerini kaydetti.

BARBET


Muhtarlar Birliği Başkanı Hüseyin Barbet de, muhtarların yasasının 8 aydır Meclis’ten geçmediğini belirterek, yeni Meclis’ten yasayı geçirmesini beklediklerini belirtti.

Barbet, muhtarlara katkının faturaya bağlanmasını da eleştirerek, “Biz muhtarlar fatura kolik olduk” dedi.

KAŞİF

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de, camilerin elektrik sorununun çözüldüğünü bildirerek, yetkililerin bir araya gelerek konuyu çözüme kavuşturduklarını, görevi Vakıflar İdaresi’nin üstlendiğini kaydetti.
Kaşif, “Ne ezan sesi kısılacak ne de camiler elektriksiz kalacak. Hepimiz Müslümanız, din kardeşiyiz, başka bir niyet aranmasın, konu başka yöne çekilmesin” dedi.

Kaşif, Yeni hükümet oluşumu nedeniyle Meclis’te bekleyen tüm yasa tasarılarının kadük olduğunu hatırlatarak, muhtarların yasasının da yeni hükümet tarafından değerlendirileceğini kaydetti.

Kaşif, muhtarlara asgari ücretin yarısı tutarındaki katkının faturaya bağlanmasına da değinerek, muhtarları faturadan kurtaracak formülün bulunduğunu ifade etti. 
Editör: TE Bilisim