AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekilli Salih Kapusuz, Bayrak Haber’e KKTC - TC ilişkileri ve Kıbrıs konusun da önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekilli Salih Kapusuz, Bayrak Haber’e KKTC - TC ilişkileri ve Kıbrıs konusun da önemli açıklamalarda bulundu.

Kapusuz, İki kardeş ülke Türkiye ile KKTC’nin ilişkilerinin her geçen gün başarılı bir şekilde iyiye doğru gittiğini ve daha iyi olacağını belirtti.

“Türkiye Kıbrıs’tan, Kıbrıs Türkiye’den ayrılması ve birbirinden uzak kalması asla söz konusu değil. Dünyadaki ve Güney Kıbrıs’taki krize rağmen Türkiye ile Kıbrıs’taki gelişmeler daha ileriye doğru gideceğinin de işaretlerini vermektedir. Türkiye ve KKTC işbirliğiyle gelecek yıl can suyu projesinin hayata geçecek”.

Elektrik için de Türkiye ile önemli bir adım atılacağına da dikkat çeken Kapusuz, bundan sonraki süreçte eğitimden, ekonomiye birçok alanda yeni açılımlar olacağını şu sözlerle ifade etti.

“ Bugüne kadar yapılmış olan eğitimdeki çalışmalar, turizm katkıları artarak devam edecek. Kongre turizmi konusunda Girne Bölgesindeki yatırımlar iyi ve bunların teşvik edilmesi gerek. Sağlık konusu gibi her alanda Türkiye KKTC’nin ileri noktalara gidecek işbirlikleri artarak devem edecektir. Türkiye BB Erdoğan bir fırsatta KKTC’yi ziyaret edecek. Sürekli irtibat halinde olan yönetim, iki kardeş ülke insanların birbirlerine olan sempati ve saygılarıyla yapılan hizmetlerle bu işin daha ileri noktalara gitmesi için büyük bir heyecan duyuyor. Gayret sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz”.

KKTC’ye yapılan yatırımların şuan istenilen düzeyde olmadığına dikkati çeken Kapusuz, ancak iyiye doğru gidişin işadamlarını cesaretlendireceğini belirtti.

“ Tapulu kredilerin kullanılması konusunda birtakım teknik sıkıntılar var. Türkiye’deki bazı bankaların KKTC’de şube bankacılığı yapması gibi. Dünyadaki finans krizine rağmen Kıbrıs’taki bu alanlardaki yatırımları teşvik etmek ve cesaretlendirmek için karşılıklı dayanış içerisinde olunması, işadamlarının çok sıkı temas kurmaları lazım”.

Kıbrıs konusundaki sorumuza da yanıt veren Kapusuz, Kuzey Kıbrıs’ta bundan sonra daha iyi şeylerin olacağı mesajını verdi.

“Türkiye Kıbrıs’ta çözüm süreci iradesini ortaya koyarak, uygulamaya başladı… Buna bağlı olarak dünyada ve ülkemizdeki her türlü alandaki gelişmeler dikkate alındığında Kıbrıs probleminin de son bulması artık bu işe bir nokta konulması şart. Kuzey Kıbrıs’ın bütün sabır ve tahammüllerine, göstermiş olduğu anlayışa rağmen bu konuyu sürüncemede bulundurmanın doğru olmadığı kanaatindeyiz. Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanı, Başbakanı , Bakanlar Kurulu ve yetkilileri aynı zamanda TC devleti olarak biz bu konunun sonuçlanması artık Kıbrıs meselesinin problem olmaktan çıkarılmasından yana tavrımızı hızlı bir şekilde ortaya koyacağız”.

Kapusuz, konuşmasının sonunda Kıbrıs Türk Halkından umudunu, azmini, kararlılığını ve gayretini yüksek tutmasını istedi. 
Editör: TE Bilisim