UBP'nin seçim telaşına düştüğünü kaydeden Kaptan, diğer yerlerde olduğu gibi Vakıflar İdaresi'nde de istihdamlara devam edildiğini ifade etti...

Kaptan, 4 kişinin Vakıflar'aİdaresi'ne, bir kişinin de Din İşleri Dairesi'ne istihdam edildiğini kaydederek,Din İşleri'ne istihdam edilen kişinin artık iddia değil bir gerçeklik olduğunu belirtti.

Kaptan sözlerine şöyle devam etti:

“Öğrendik ki, bize iddia diye söylenen, yaşanan bir gerçektir. UBP'den farklı bir uygulama beklemek, ölüden gözyaşı beklemek gibi birşeydir. UBP'nin ülkeyi nasıl yönettiğinin en büyük göstergesidir. UBP, ülkede kontrolsüz bir şekilde istihdamlara devam etmektedir. Vakıflar'da da Din İşleri'nde de istihdamlar yapılmaya devam ediyor. Alel acele kadrolamalar yapıyor. Geçtiğimiz gün Vakıflar Bankası'na 6 kişi kadrolayıp bir tane müdür istihdam ettiler. Gelecek iktidarın bu konuyu acilen masaya yatırması gerekmektedir. Vakıflar Bankası'nda, bankanın kendi kurul yapısına da aykıdır böyle davranışlar... Gelen iktidar, soruşturma yapacağız diyenler, bu verdikleri sözleri unutmazlar. Koltuğa oturduklarızaman, soruşturma yapacağız diyenler, sadece çalışan açısından değil, kararı vermesi gerekiyor. Bir karar üretmiştir birileri de işe başlamıştır. Önemli olan onun yargılanmasıdır.”

İDDİALAR GERÇEK

Kaptan, kendilerine gelen iddialarıaraştırdıklarını ve araştırma sonucunda konunun gerçek olduğunu öğrendiklerini ifade ederek, anayasaya göre herkesin işhakkı olduğunu ancak olayın ahlaki değerleri olduğunu, sorumlu kişinin konuyu münhal olarak ilan etmiş olması halinde, sınav yapması durumunda, kimsenin birşey söyleyecek hakkı olmayacağınıbildirdi.

Kaptan, “ahlaki olarak, münhal ilan edilir, sınava girilmesi gerekir. Önce geçici olarak işe alırlar, bir müddet çalıştıktan sonra Yönetim Kuruu kararı ile kadrolarlar... Bugün itibarı ile resmi gazetede yayınlanmadıktan sonra seçim yasakları başlamış sayılmaz. İstihdam yapan kişinin, kendi çocuğunu alan kişinin Yönetim Kurulu'nda olmasıve bunu kimseye duyurmaması... Günün sonunda bunlar oluyor.İnsanların bunları unutmaması gerekir. Yerine gelen iktidarlar da unutturuyorlar. Yargı yolunu açmıyorlar ve yapanın yanında kalıyor” şeklinde konuştu...

Kaptan sözlerine şöyle son verdi:

“Bu seçim yasakları girmediği sürece, UBP daha çok haltlar yiyecek. Daha çok işler becerecek ki kendisini koltukta bırakacak zemini hazırlasın diye. İstihdam da yapacak, cemile yardımı da yapacak. Makamlar daha dün itibaerıile müdürlük atamaları devam ediyor. Halkın büüyk çoğunluğunun tepkisi orta yerdedir. 29 Temmuz tarihinde ilanı kaldı tahttan gideceğinin. Halk fakirleşmiştir. Bir çok kesim batma noktasına gelmiştir. Özel Sektör açlığa itildi, kamu sektörünün hakları geriye çekilmiştir. Bunların hepsinin sandığa yansıyacağını düşünüyorum. UBP'nin rahat durmadığaını her yerde görüyoruz. İstihdamlar, cemile yardımları, vatandaşlık bunların soruşturulması gerekir ve yargıya havale edilmesi gerekir.” 
Editör: TE Bilisim