Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Sekreteri İzzet İzcan, ülkede günden güne artan kanser vakalarının endişeyle takip edildiğini belirterek, kanserle mücadelede sağlık politikasının şart olduğunu kaydetti.

Derneklerin ya da gönüllülerin çabasının kanserle baş etmede yeteriz kaldığını söyleyen İzcan, “Her birkaç evde bir kanserli vaka, bu hastalıkta köy köy, bölge bölge patlama söz konusuysa nedenlerini saptamak, önleyici ve koruyucu tedbir almak devletin görevidir” dedi.

İzzet İzcan, Kanser Haftası nedeniyle, beraberindeki heyetle bugün Kanser Hastalarına Yardım Derneği’ni (KHYD) ziyaret etti.

“DERNEK DEVLETİN GÖREVLERİNİ ÜSTLENİYOR....”

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail ile bir araya gelen İzzet İzcan, başta Kocaismail olmak üzere dernek üyelerine özverili çalışmalarından ötürü teşekkür etti.

Derneğin devletin görevlerini üstlendiğinden söz eden İzcan, “Her türlü eksikliğe ve olumsuzluğa rağmen zor koşullar altında çalışan dernek başkanı ve üyelerinin çabaları takdire şayandır” dedi.

İzcan, parti olarak imkânları doğrultusunda KHYD’ye yardıma hazır olduklarını söyledi.

İzcan, ülkedeki yetkililerin açıklamalarına göre, Kuzey Kıbrıs’ta bulunan kanserli hasta sayısı ile hayatını kanserden kaybedenlerin oranının dünyada ilk sıralara yerleştiğini ifade ederek, “Dünya sıralamasında sağlıklı, mutlu, çağdaş bir hukuk devleti olarak yer almak isterdik…” diye konuştu.

“BÜTÇEDEN SAĞLIĞA AYRILAN PAY ARTIRILMALI…”

Bütçeden sağlıya ayrılan payın yükseltilmesi gerektiğini vurgulayan İzcan, kanserin ciddi bir sağlık sorunu olduğunu yineleyerek, ülkedeki çevre kirliliğinin, silah mühimmat varlığının, askeri tatbikatların, bilinçsiz ilaçlamayla yetiştirilen gıdaların kansere neden olabileceğinden söz etti.

İzzet İzcan, hükümeti ve sağlık bakanlığını göreve çağırdı.

İzcan, bireylerin örgütlenerek her türlü zorlukla mücadele edilebileceğini, bu mücadelenin kansere karşı da verilebileceğini vurguladı.

KOCAİSMAİL: “KANSER GÜN GEÇTİKÇE ARTIYOR…”

KHYD Başkanı Raziye Kocaismail kanser vakalarının gün geçtikçe artığına işaret ederek, “Derneğin herkesin yardımına ihtiyacı var” dedi.

Kişiye kanser teşhisi konulduktan sonra önemli bir mücadelenin başladığına dikkat çeken Kocaismail, bu mücadelenin aileyle birlikte verildiğini anlattı.

Raziye Kocaismail, derneğe yardım edenlerin hep aynı kişilerden oluşmasından dolayı sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, herkesi bu mücadeleye destek vermeye davet etti.

Kanser Haftası çerçevesinde yetkililerin yanı sıra birçok duyarlı kişinin derneği ziyaret ettiğini ifade eden Kocaismail, gördükleri destekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Öğrencilerin de derneği ziyaret ettiğini belirten Kocaismail, “Bu görüşmelerden enerji alıyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim