Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay, Mehmetçik Belediyesi’ni ziyaret etti. 

Büyükelçi Derya Kanbay, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, belediye meclis üyeleri ve bölge köy muhtarları ile görüşerek, belediyenin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Büyükelçi Kanbay’ın ziyareti vesilesiyle Mehmetçik Belediyesi’nde yer alan toplantıya TC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi Koordinatörü Bilal Kendirci, Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, Mehmetçik Belediyesi Meclis Üyeleri ve belediyeye bağlı köylerin muhtarları katıldı.

2 milyon TL’lik proje hayata geçti

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli, belediyenin bugüne kadar TC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği ofisi kaynaklı 2 milyon TL’ye yakın projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

3 milyon TL’lik projeler sürüyor

Sarıçizmeli, ayrıca şu anda çalışmaları devam eden Mehmetçik ve belediyeye bağlı tüm köylerde Mehmetçik Belediyesi öz kaynakları ve TC Kalkınma ve Ekonomik İşbirliği Ofisi katkıları ile 3 milyon TL’nin üzerindeki projeler hakkında bilgi verdi. 

Sarıçizmeli, Mehmetçik ve belediyeye bağlı tüm köylerde önümüzdeki dönemde hayata geçirmeyi planladıkları projelerle ilgili de bilgi aktararak Mehmetçik Belediyesi’nin geçmiş yönetim döneminde birçok projeyi hayata geçiremediği ve bölgenin olumsuz etkilendiğini kaydetti. Sarıçizmeli, kendilerinin yönetime gelmesiyle birlikte adada örnek olacak projelere imza attıklarını, bundan sonra da atacaklarını vurguladı. 

Mehmetçik Belediye Başkanı Cemil Sarıçizmeli TC Lefkoşa Büyükelçisi Derya Kanbay’a ziyaretinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Editör: TE Bilisim