Yeni Kıbrıs Partisi Belediye Meclisi İzleme Komisyonu, “Belediye seçiminden bugüne 100 gün” başlığı altında, LTB’de seçimlerden bugüne kadar yapılan icraatları değerlendirdi.

Konuyla ilgili basın bildirisi Lefkoşa Belediye binası önünde YKP Belediye Meclisi İzleme Komisyonu Üyesi Ali Karapaşaoğlu tarafından okundu.

Bildiride, mali durum, idari yapı ve geçmişteki usulsüz ve yasadışı yapılanlardan hesap sorulması konularında umut edilenden çok uzak noktada olunduğu ileri sürüldü.

Geçmişte usulsüz ve yasadışı yapılanlardan hesap sorulması noktasında birkaç sembolik açıklama dışında ciddi bir süreç başlatılmadığı iddia edilen YKP bildirisinde, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Sayıştay raporunun yayınlanmasının beklenmesinin arkasına sığınılmaya devam edildiği, idari yapıda kapsamlı bir reforma gidilmediği ve mali yapıda herhangi bir düzenleme yapılmadığı savunuldu.

Belediye’nin mali yapısının kısmi olarak kötüleşmeye devam ettiği de ileri sürülen bildiride, çalışanların Sosyal Sigorta, Sosyal Güvenlik ve İhtiyat Sandığı yatırımlarının henüz yatırılmadığı, son üç ayın yatırımlarının hem de faizlerinin belediyenin borçlarına eklendiği iddia edildi.

Bu dönemde yeni bir borç alınarak yeniden yapılanmaya gidildiği ve bu borçlanma sonrası oluşacak mali kaynakların nasıl kullanacağına dair Belediye Meclisine 2014 ek bütçe çalışmasının halen verilemediği öne sürülen bildiride, Belediye Meclisi toplantılarındaki tartışmaların kamuoyuna şeffaf ve doğru şekilde yansımamakta olduğu savunuldu.

Bu arada YKP’nin Lefkoşa Belediye Meclis üyesi Murat Kanatlı, 13 Ekim Pazartesi günü saat 18:00’de YKP binasında “Lefkoşa Belediyesinde seçimden bugüne 100 gün” başlıklı sohbet toplantısı düzenleyecek.
Editör: TE Bilisim