Sağlık Bakanlığı ile Thalassaemia Derneği’nin KKTC’deki kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak yaptığı çağrının ardından Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi (Near East University Hospital) “Kan Bağışı Can Bağışı” adıyla bir kampanya başlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East University Nicosia Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya gore; Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Kan Bankası’nda “Kan Bağışı Can Bağışı” adıyla bir kampanyanın başlatılması ve toplanan kanların da Devlet Hastanesi Kan Bankası’na iletileceğinin duyurulmasının ardından, Haberdar Gazetesi ve Ekonomi Kıbrıs Prestij Dergisi kan bağışı kampanyasına kan vererek destekledi.

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi (Near East University Hospital) Başhekim Dr. Sevim Erkmen, Thalassaemia hastalarının hayatlarını sürdürebilmeleri için ve diğer insanlar gibi hayatlarını sürdürebilmeleri için ayda en az 3 ünite kana ihtiyaçları olduklarını belirtirken, kana ihtiyacı olan Thalassaemia hastasının 145 olduğunu ifade etti.

Dr. Erkmen “Bu toplumumuzun kanayan yarasıdır” diye konuşurken, kanın tek kaynağının insan olduğunu, ülkemizde ise kanın askerden sağlandığını dile getirdi.

Askerlere teşekkür eden Dr. Erkmen, buna rağmen verilen kanların yetersiz olduğunu bu nedenle bir kampanya başlatıldığını vurguladı.

Dr. Erkmen, gerçekleştirilen kampanyaların her ne kadar geçici gibi görünsede aslında toplum bilincini artırmayı hedef alındığını belirtirken, “gönüllü kan bankacılığı” bilincini artırma hedefinde olduklarına dikkat çekti.

“Kan Bağışı Can Bağışı” Kampanyasına katkıda bulunmak ve toplum bilincini artırmaya yönelik Haberdar Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rasıh Reşat, Köşeyazarı Mehmet Vatan, Yakın Doğu Tv Genel Müdürü ve Yakın Doğu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürü Hüseyin Turan, Eknomi Kıbrıs Prestij Genel Yayın Yönetmeni Atıl Ayaz ve Kurumsal İletişim direktörü Özge Yavuz Ayaz'da kan bağışında bulundu.

Rasıh Reşat bir ünite kan bağışı ile 3 kişiye can verilebildiğini kaydederken, 3 kişinin hayatını kurtarma potansiyeli taşıdığı için çok mutlu olduğunu ve bunu herkesin yapması gerektiğini ifade etti.

Reşat, kampanyaların bıçak kemiğe dayandığından başlatılmasının yanlış olduğuna dikkat çekerken, kan bağışında sürekliliğin önemli olduğunu dile getirdi.
Mehmet Vatan ise, kan verme işleminin son derece eziyetsiz basit bir işlem olduğunu belirtirken, kişi yeterince bencilse insanın kendi sağlığı için, değilse başkaları için bunu yapması gerektiğini ifade etti.

“Hem kendi sağlığımı düşünüyorum, hem insanların sağlığını düşünüyorum” ifadelerini kullanan Hüseyin Turan da kan bağışı kampanyası ile insanlığa katkı sağladıklarını kaydetti.
Atıl Ayaz ve Özge Yavuz Ayaz ise Ekonomi Kıbrıs Prestij ailesi olarak kan verdiklerini dile getirirken, ihtiyacı olan herkese can vermek için kampanyaya destek veriklerini vurguladı.
 
Editör: TE Bilisim