Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek, "çalışanların kazanılmış haklarına karşı hükümet eli ile başlatılan sistemli saldırının giderek tırmandırıldığı ve her alanda gasp olgusunun yürürlüğe konulmaya çalışıldığının kesinlik kazandığı günlerden geçildiğini" savundu.
Dilek, “Çalışanların, ‘köle işçi düzeni’ peşinde olanlara teslim edeceği tek kuruşluk hakkı yoktur” dedi.

Dilek, kıdem tazminatlarının kaldırılmasına karşı dün gerçekleştirdikleri eylemin ardından bugün yaptığı yazılı açıklamada, “13 ay önce işçinin İhtiyat Sandığı hakkının yüzde 20’sini yasa gücü ile gasp eden hükümetin, Sosyal Sigorta haklarının da yüzde 60’ı civarındaki bir bölümünü gasp etmekten çekinmediğini” savundu.

Dilek, "bu konuda yargıda verilen mücadele devam ettiği için sessiz kalmalarından cesaret alanların şimdi de kıdem tazminatı hakkını tümden gasp etme çabasına girdiklerini" belirterek, şöyle devam etti:

“Kıdem tazminatı işçinin ödenmesi sonraya bırakılmış ücretidir. Kıdem tazminatı hakkı toplu sözleşmelerle getirilirken yasal ‘iş azlığı nedeniyle işten durma tazminatı’ hakkından vazgeçilmiş, ücret artışı enflasyonun gerisinde tutularak çalışanların eline işten ayrılırken toplu bir para geçmesi olanağı yaratılmıştır. Kıdem tazminatı hakkına tecavüz edenler 1970’li yılların ikinci yarısındaki arşivlerine bakarlarsa bu gerçeği göreceklerdir.

Çalışanların köle işçi düzeni peşinde olanlara teslim edeceği tek kuruşluk bir hakkı kalmamıştır. Dün 1500 üyemizle birlikte gerçekleştirdiğimiz eylem bundan sonra tüm üyelerimizin eş ve çocukları ile birlikte 10 binleri bulacak katılımları ile sürdürülecek işçi haklarına göz dikenlere hak ettikleri dersler verilmeden durmayacaktır.

Bu mücadele tüm sendikaların gerekli olduğu desteği vereceğinden eminiz. Dünkü eylemimize verdikleri destek bunun hakikatidir. Gösterdikleri dayanışmaya üyelerimiz adına teşekkürlerimizi sunarız.” 
Editör: TE Bilisim