CTP-BG Girne milletvekili Ömer Kalyoncu hafta sonu katıldığı bir televizyon programında söyledikleri ile ilgili bazı yayın organlarında haber yapıldığı ve “protokole uyacağız” dediğinin iddia edildiğini söyleyerek bunları reddetti. Katıldığı programda protokolle ilgili birkaç sefer soru sorulduğunu belirten Kalyoncu, bunların hiçbirine “Evet, bu protokol tamamdır ve biz buna uyacağız demedim” dedi.

Programda, Türkiye Cumhuriyeti kanadının geçici hükümet ile yaptığı görüşmede protokolün durumunu sorguladığını ancak bu sorunun muhatabının seçimden sonra kurulacak hükümet olduğunu anlatan Kalyoncu, bunun ardından bazı konulara açıklık getirdiğini söyledi.

PROGRAM REVİZE EDİLECEK!

Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümetleri arasında imzalanan 2013-2015 Mali İşbirliği Protokolünün devletlerarası bir sözleşme niteliği taşıdığını ve iptal edilmesi gibi bir durumun söz konusu olamayacağını ifade eden Kalyoncu, seçimden sonra CTP’nin hükümete geleceğini ve bu protokolün revize edilmesi için masaya oturacağını söyledi. Kalyoncu, ilgili protokolün tamamının yanlış olmadığını, içerisinde doğru tespitler de bulunduğunu söylediğini ifade ederek, “Örneğin, bu metinde ekonomideki en önemli sorunlardan birinin tekelleşme olduğu ifade ediliyor. Bu doğrudur. Ama hal böyle iken Ercan Havaalanı’nın özelleştirilerek yeni bir tekel yaratılmasının önü nasıl açılabilir? Biz bunu anlamakta güçlük çekiyoruz ve bunların da revize edilmesi için masaya oturacağız” dedi.

İlgili haberler üzerine program kayıtlarının yeniden incelendiğini ve “Bu protokol iyidir, tamamdır, biz buna uyacağız” gibi bir ifadeyi kesinlikle kullanmadığının tespit edildiğini söyleyen Ömer Kalyoncu, dileyenlere programın kaydını gönderebileceğini, bu konuda hiçbir çekincesi olmadığını söyledi.

 
Editör: TE Bilisim