Bakırcı, Bafra’da atık arıtma su tesisinde ormanın kirletildiğini de tespit ettiklerini ifade ederek, konuyla ilgili  cezai işlemler başlatıldığını söyledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakırcı, Demokrat Parti-Ulusal Güçler İskele Milletvekili Hüseyin Avkıran Alanlı ile birlikte İskele’deki bazı tesislerde incelemelerde bulundu.

Bakan Bakırcı ilk olarak, Bafra’da bulunan Su Arıtma Tesisi’ni ziyaret ederek tesisin kapasitesini öğrendi; sıkıntıları dinledi.

Daha sonra Kalecik Elektrik Santrali’ni ziyaret eden Bakırcı, AKSA yetkililerinden petrol sızıntısı sonrası son durum ve santralin filtre çalışması ile ilgili bilgiler alarak sahili inceledi.

Bakırcı, bölge ziyareti çerçevesinde yine İskele’de bulunan BEM Çimento Fabrikası’nı inceleyerek, çevreye etkileri konusunda şirket yetkilileriyle görüştü. Ziyaret sırasında Bakırcı’ya, şirketin çevre güvenliğiyle ilgili yapmış olduğu çalışmalarla ilgili bir de sunum yapıldı.

Bölgede yaptığı ziyaretleri değerlendiren Bakırcı, arıtma tesisindeki eksiklikleri yerinde gördüklerini ve neden bölgeye yeterince su alınamadığının bilgilerini aldıklarını belirterek, sorunun çözümü yönünde neler yapılabileceğini tartıştıklarını söyledi.

Bir süre önce  boşaltım sırasında denize petrol sızıntısı gerçekleşen bölgelerdeki son durumu da incelediklerini ve konuyla ilgili AKSA firması yetkililerinden bilgi aldıklarını ifade eden Bakırcı, “Bölgedeki temizlik çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı. Etrafta bulunan bazı kayalar ve plajlarda ufak tefek kalıntılar bulunmaktadır. Çalışmaların 2 hafta içerisinde tamamlanmasını bekliyoruz” dedi.

Kalecik Elektrik Santrali’ndeki filtre çalışmasının da tamamlanmak üzere olduğunu ve AKSA yetkililerinden filtrenin 1 ay içerisinde devreye gireceğini öğrendiklerini vurgulayan Bakırcı, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini söyledi.

Bölgedeki ziyaretlerinde BEM Çimento Fabrikası’nı ziyaret ettiklerini de söyleyen Bakırcı, fabrikanın standarlartların üstünde örnek alınması gereken bir tesis olduğunu ve bu nedenle firma yetkililerini kutladığını söyledi.

Bakırcı, “Özellikle çevreye duyarlılıkta gösterdikleri çabanın diğer tüm kuruluşara örnek olmasını diliyoruz” dedi.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Bafra’da atık arıtma su tesisinde ormanın kirletildiğini de tespit ettiklerini belirterek, konuyla ilgili  cezai işlemler başlatıldığını söyledi.

Bakırcı, “Daha temiz bir çevre için elimizden geleni halkımız ve tüm sivil toplum kuruluşları ile  birlikte ortaya koyacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim