Çevre Koruma Vakfı (ÇEKOVA) Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Atakol, Kalecik’teki kazanın, olabilecek büyük kazaların habercisi olduğu görüşünü belirtti.

Atakol yazılı açıklamasında, Petrol Dolum Tesisleri inşası gündeme geldiğinden bu yana vakfın, sürekli olarak böylesi tesislerin inşasına karşı çıktığını; bunun nedeninin de daima büyük bir kazanın vuku bulma olasılığının çok yüksek olup korkunç tahribata sebebiyet verebileceği olduğunu ifade etti.

Atakol şunları kaydetti:

“Ülkenin doğasını baştan sona mahvedecek ve köreltecek olan bu tip kazaların örnekleri bu güne kadar dünyanın çeşitli yerlerinde büyük tahribatlara sebep olmuşlardır.  Ülkemizde böylesi bir büyük kaza KKTC’nin doğasını tümden ve dönüşü olmayan bir şekilde yok edecektir. Böylesi tesislerle felaket her ana kapımızın eşiğindedir.

Kalecik’teki kaza olabilecek büyük kazaların habercisi olmuştur.  Kaldı ki, Kalecik’teki tesis KKTC’nin kendi iç ihtiyacı için kurulan bir tesistir.  Kalecik’teki kaza, devasa tankerlerin geleceği, her türlü akaryakıtın devasa depolarda depolanacağı ve de devasa tank çiftliklerinin oluşacağı rant amaçlı Petrol Dolum Tesisleri’nin bu ülkeye vereceği yok edici zarar ve tahribatların, yani felaketin habercisi olmuştur.”

Editör: TE Bilisim