13 öğrenci, 1 öğretmen ve 1 idareciden oluşan Namık Kemal Lisesi Genç Erkek Voleybol Takımı ile 14 öğrenci, 1 öğretmen ve 1 idareciden oluşan Gazimağusa Türk Maarif Koleji Genç Kız Voleybol takımı öğrencileri, Ercan Havaalanı’na gelişlerinde aileleri tarafından gözyaşlarıyla ve alkışlarla karşılandı.

Kafileleri, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Maliye Bakanı Alişan Şan ve bazı CTP’li milletvekilleri de karşıladı.

Saat 22.20’de gelmesi beklenen uçak, saat 03.20 sıralarında Ercan Havaalanı’na iniş yaptı.

-Üstel

Başbakan Üstel burada yaptığı açıklamada, müsabakalara katılmak için Anavatan Türkiye Cumhuriyeti’nde bulunan öğrencilerin bir kısmının Düzce, bir kısmının Kahramanmaraş, bir kısmının da Adıyaman’da olduğunu hatırlattı.

Düzce’deki öğrencilerin dün akşam saatlerinde ülkeye getirildiğini ve aileleriyle buluşturulduğunu ifade eden Başbakan Üstel, şimdi de Kahramanmaraş’ta ve Gaziantep’te bulunanların, rötarlı da olsa uzun bir bekleyişten sonra ülkeye getirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirtti. Başbakan Üstel, Adıyaman’dan da mutlu haberler almayı temenni etti.

Türkiye’de depremden kaynaklı enkazların sürekli bir şekilde açılması için KKTC olarak ellerinden gelen gayreti göstereceklerini dile getiren Başbakan Üstel, şu ana kadar depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara şifalar dileyerek, bundan sonra böyle acıların yaşanmamasını temenni etti.

Haber ve Fotoğraf: Afet İlban 

Meclis'te görev yapan KTAMS'a üye stenografların grevi sürüyor Meclis'te görev yapan KTAMS'a üye stenografların grevi sürüyor

Editör: Haber Merkezi