Yunanistan’ı maşa olarak kullanan emperyalist güçlerin gözlerini diktiği ‘Mavi Vatan’ Türkiye’nin dik ve güçlü duruşuyla korunuyor.

Kıbrıs Türkleri, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) gölgesinde Doğu Akdeniz’de kopan tüm fırtınalara rağmen endişe duymadan günlük sorunlarının derdinde yaşamaya devam ediyor.

Doğu Akdeniz’de savaş çığırtkanlığı yapanlar, Avrupa medyasında yalan haberlerle Türkiye’yi zor durumda düşürmeyi çalışanların entrikalarını Türkiye Cumhuriyeti bozmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına “Doğu Akdeniz’de yüzde 100 haklıyız, haklılığımızdan vazgeçmeyiz. Güney Kıbrıs hariç herkesle aynı masaya oturabiliriz” dediği öğrenildi. Diplomasi kartını da ortaya koyan Erdoğan’ın Mavi Vatan hassasiyeti ve KKTC’nin hak ve çıkarlarını koruma garantisi veren sözleri Kıbrıs Türklerini memnun ediyor.

Türkiye’de Erdoğan gibi devletin tüm üst kademelerinden de KKTC’nin tüm hak ve çıkarlarının korunacağı mesajı sıklıkla tekrarlanıyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay’da geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada ‘bölgede çatışma riskini artıracak yaklaşımlara karşı Türkiye olarak KKTC’nin ve Kıbrıs Türkü'nün güvenliğini, huzur ve refahını garanti altına alacak adımları atmaya devam edeceğiz.’ dedi.

T.C Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar "Kıbrıslı kardeşlerimiz dahil milletimizin, hak alaka ve menfaatlerini korumaya, en küçük ihlale dahi izin vermeden devam edeceğiz" açıklamasıyla KKTC’ye olan desteğini tekrarladı.

Editör: TE Bilisim