Kıbrs Türk Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan (KTEZO) yapılan açıklamaya göre KTGUB Başkanı Sema Özdamar, ülkede en çok kadın istihdamını tek çatı altında toplamaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Etkinliği her yıl geleneksel olarak belirten Özdamar, “Bizler bu tür etkinlikler düzenlerken elde edeceğimiz gelirin tümünü yardıma muhtaç kuruluşlara bağışlamaktayız” dedi.

KTEZO Başkanı Mahmut Kanber ise odaya bağlı KTGUB’nin en güçlü ve en güzel birliklerinden biri olduğunu belirterek, kadın istihdamların işletmelerdeki önemine vurgu yaptı.

Bir çok işletmenin kapanma tehlikesi yaşadığı dönemde, kadın işletmelerin ayrıcalıklı olduğunu ifade eden Kanber, “kadın işletmeleri kapanma oranı yüzde 5’i geçmiyor. Bu nedenle, kadın işletmeleri bu istatistiğin dışında kalıyor” dedi.

Bu alanda, ülkede 400 civarında kadın zanaatkar ve işletmeci bulunduğunu belirten Kanber şöyle devam etti:

“Bu işletmelerde hizmet veren bin 500 civarında yetişkin insan bulunmaktadır. Bu sayı aileleri ile birlikte 6 bin 500 kişiye ulaşmaktadır. Bu küçümsenemeyecek bir rakamdır.”

Kadın emekçilerin sorunları ve çözüm yolları konusunda da bilgi veren Kanber, “Emeğinizi, hakkınızı almanızın yolu birlikte örgütlü mücadeleden geçer” dedi. Güzellik uzmanlarının karşılaştıkları sorunlar tesisatçı, makinist, berber ya da kuaförlerin sorunları ile benzer olduğuna dikkat çeken Başkan Kanber, “Ortaklaşa sorunlarımız bulunmaktadır. Ancak birlikte mücadele edersek, çözüme ulaşabiliriz.”

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Mesleki Teknik Öğretim Dairesi Müdür Muavini Gülşen Hocanın ise yaşam boyu eğitimin önemine değinerek,  “eğitim ömür boyu süren bir çalışmadır” dedi.

UBP Girne İlçe Başkanı, Milletvekili İzlem Gürçağ ise kadınların saç ve ciltlerinin bakımlı olması durumunda moral ve motivasyonlarının tam olduğunu ifade ederek, “bu moral ve motivasyonun temeli ise siz güzellik uzmanlarısınız” dedi.

CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe ise KTEZO’yu esnafın örgütlenmesi, işsizlikle mücadele ve kadının işgücüne katılması konularında verdiği emekten dolayı tebrik etti.

Editör: TE Bilisim