18 yıllık hekimlik hizmetinin ardından siyaset atılma kararı alan Fatma Çimen Tuğlu, 1996 yılında Akıncılar’da  seçilen  Sevim Akbaş’ın ardından, KKTC’nin ikinci kadın belediye başkanı oldu.

Fatma Çimen Tuğlu bu sabah devir teslim töreninin ardından göreve başladı.

-“Gördüğüm eksiklikleri aşabilmek için aday oldum”

Fatma Çimen Tuğlu, İskele Kaza Mahkemesinde  mazbata töreni öncesinde ilk röportajını Türk Ajansı Kıbrıs (TAK) muhabirine verdi. Soruları yanıtlayan Tuğlu,  bölgede yaşayan bir vatandaş olarak gördüğü eksiklikleri, yaşanılan sıkıntıları aşabilmek için aday olduğunu ve kazandığını vurguladı.

Adaylık konusunda çok destek gördüğünü vurgulayan Tuğlu,  kadın olduğu için ilk başta ön yargılarla karşılandığını, süreç ilerledikçe   ön yargıların kırıldığını, kendisine güvenin arttığını, en çok desteği de kadınlardan aldığını  ifade etti.

-“Tüm kadınlarımızın daha güzel yerlere gelmesini istiyorum”

İskele bölgesinde ilk, ülke tarihinde ikinci kadın belediye başkanı olmasıyla ilgili  Tuğlu,  “Çok mutluyum, kadınlardan çok büyük övgü ve destek aldım, ve ben bu şekilde bütün kadınlarımızın kendilerine güvenerek, bu yolda ilerleyip daha güzel yerlere gelmesini istiyorum” dedi.

“En büyük sorun kalkınma ve işsizlik”

Bölgenin en büyük sorununun  kalkınma, işsizlik ve buna bağlı sıkıntılar olduğunu vurgulayan Tuğlu,  “Bu bağlamda  kalkınma ve   yatırımlara yönelik  projelerle bölgeye hizmet etmeye çalışacağım” dedi.

Tuğlu, kadınlarla ilgili projeleriyle ilgili olarak da,  kadınlara ekonomik  özgürlük sağlamak için  yapacağı hizmetler olacağını,  kadınların  ürettiklerini pazarlayabilecekleri projelere öncelik vereceğini söyledi.

Tuğlu kadınların bir çok alanda görev almaları için  tüm olanakları sağlayacağını söyledi.

-“Ülkemiz için kadınların  her yere eli değmeli”

Tuğlu, kadınların siyasette  daha çok yer alması gerektiğine işaret ederek,  “Ülkemiz için kadınların her yere elinin değmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Tuğlu, kadınlar siyasete mi ilgisiz, alan mı açılmıyor? sorusunu ise,  “Bence ilgilidirler de biraz daha cesaret gerekiyor. O cesaretlerini  sağlayıp, kendilerine güvenip bu yola girdikten sonra başaramayacakları hiçbir şey yoktur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

-“İki gün telefonum kilitlendi”

Karpaz’da alkollü sürücü kazaya neden oldu.. Karpaz’da alkollü sürücü kazaya neden oldu..

Seçimi kazandıktan sonra çok olumlu tepkiler aldığını belirten Tuğlu,   “İki gün telefonum kilitlendi desem yeridir. Çok güzel tepkiler aldım, çok büyük coşkuya karşılandı. Kadınlar çok büyük destek verdi, hep arkamdaydılar.  Bir kadının elinin değdiği yerin güzelleşeceğini göstermek istiyorum” şeklinde konuştu.

(YIL/FG)    Fotoğraflı

Haber ve fotoğraf: Yılmaz Yakar

Editör: Haber Merkezi