“Kırmızıçizgi çizerek Kıbrıs sorunu çözülmez” diyen İzcan, “konuların bir bir masaya gelmesi ve Kıbrıs halkının menfaat ve çıkarları doğrultusunda çözülmesi gerektiğini” söyledi.

BKP Basın Bürosu’nun açıklamasına göre, Kıbrıs sorununun dünyanın en uzun sorunlarından biri olduğuna dikkat çeken BKP Genel Başkanı İzzet İzcan,” Etrafımızda oluşan ateş çemberi, savaşların korkunç yıkımını gözler önüne sererken, hangi konunun önce veya sonra görüşüleceğini gerekçe yaparak ortamı germenin ve savaş tacirlerini umutlandırmanın gereği yoktur” diye konuştu.

“LİDERLERİN BİRBİRLERİNE YARDIMCI OLMALARI ESASTIR”

Zamanın öneminin altını çizen İzcan, “Boşa geçen her gün insanımızın geleceği açısından bir kayıptır” diyerek, tarafları zamanı verimli kullanmaya çağırdı.

“Açıkta kalan konuların halledilmesiyle uluslararası konferansın toplanmasının vakti gelmiştir” diyen İzcan, “Unutmayalım ki tarafların birbirine verecekleri tavizler Kıbrıs’ta kalacaktır, önemli olan Kıbrıs’ı kullanmaktan başka hedefleri bulunmayan dış güçlere taviz vermemektir. İki liderin birbirlerini rakip değil, aynı evin ortakları olarak görmesi ve yardımcı olmaları esastır” ifadelerini kullandı.

“HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA ÇÖZÜME YAKINIZ”

BKP’nin Kıbrıs’ın ve halkın geleceği doğrultusunda barış sürecini kararlılıkla desteklemeye devam edeceğini yineleyen BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Bugün her zamankinden daha fazla çözüme yakınız” dedi.

Editör: TE Bilisim