BKP Genel Başkanı İzcan; CTP hükümetini ağır bir dille eleştirdi

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Nazmi Pınar’ın sunduğu Ada Raporu’nun konuğu oldu. Vatandaşın gündemi değerlendiren İzcan, Kıbrıs’ta iki cins hayatın olduğunu, halkın kıt kanaat geçindiğini bu durumunda halkı yıprattığını ifade etti. Hükümetin bir senelik icraatlarını değerlendiren İzcan, hükümetin, ‘ vergileri arttırdık, halkı sıkboğaz ettik’ dediklerini kaydetti ve ortada da hiçbir icraat göremediğini söyledi. İzcan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyalarının 8 ay önceden başlamasının sebebini ise İkinci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat olarak gösterdi. İzzet İzcan, BKP olarak henüz açıklanmasada Mustafa Akıncı’ya destek verileceğini ifade etti.

“KÜÇÜK BİR AZINLIK MUTLU”
BKP Genel Başkanı İzzet İzcan ülkede iki farklı hayatın olduğunu, orta kesim diye bir kavran olmadığına değindi. İzcan, şunları kaydetti: “Kıbrıs’ta iki cins hayat var, mutlu bir küçük azınlık onlar için hayat çok güzel. Ülke kaynaklarının önemli bir bölümünü kontrol ediyorlar. Diğer kesim için ise hayat hep aynıdır. Çocuğu nasıl okula göndereceğim, nasıl okutacağım, kirayı, faturaları nasıl çıkaracağım, bakkal veresiye verir mi gibi sorunlarla temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalışarak yaşamaya çalışan büyük bir çoğunluk var. Kuzey Kıbrıs’ta benim gördüğüm yaşam bu.”

“TOPLUM YORULDU”
Siyasete ve siyasetçiye olan güvensizliğin sebeplerini belirten İzcan, yalnızca siyasetçilerin değil bir çok kurum ve kuruluşa da güvensizlik başladığını şu sözlerle ifade etti: “Toplum yoruldu, çünkü mevcut parlamentoda bulunan siyasi partilerin hemen hepsi benzer bir çizgi izliyor. Seçim meydanlarında farklılık ortaya koymaya çalışıyorlar ama iktidara gelince tamamen birbirleriyle aynı kararlar alıyorlar. Bu da hayal kırıklıkları yaşatıyor topluma.”

“BİZ KAZANIRSAK….”
Hükümette herhangi bir icraat yapılmadığını da savunan İzzet İzcan, “Özkan Bey ve Serdar Bey bir yıllık hükümet programlarını değerlendirdiler. Herkes gibi bende dikkatle okudum, izledim. Aklımda kala kala şunlar kaldı; biz vergileri arttırdık, vatandaşı sıkboğaz ettik, bakınız cari açığımızı kapattık daha fazla para topladık.’ Onun dışında icraat diyebileceğimiz temel meselelerde karar alarak, seçim programlarında olanları yapacağız, bize oy verin! Biz kazanırsak polisi sivile bağlayacağız, biz kazanırsak, yolsuzlukların üstüne gideceğiz, biz kazanırsak göç yasasını kaldıracağız. Serdar Bey’in üzerinde en fazla durduğu şeydi ay yıldızlı bayrak Kuzey Kıbrıs havayolları göklerden inmeyecek, havalarda uçacak. Ercan İhalesi şaibelidir. Bu Ercan İhalesi’nde hırsızlık var, yolsuzluk var derhal iptal edeceğiz, biz kazanırsak siyasi partiler yasasını değiştireceğiz gibi şeyleri sabaha kadar sayabilirim ancak şu ana kadar bu saydıklarımın hiçbiri yapılmadı”şeklinde konuşarak hükümeti ağır bir şekilde eleştirdi.

“O CTP, BU CTP DEĞİL”
Hükümette olanCTP’nin eski CTP olmadığını, hükümete geçtikten sonra fazlasıyla değiştiklerini belirten İzcan şunları dile getirdi: “ O CTP bu CTP aynı değil. O CTP’nin emekten yana, sosyalist bir ideolojisi vardı, Ankara hükümetine olan tavrı, bağımsız, bağlantısız, üslerden arınmış, toprağı bütün Kıbrıs siyasetiydi. Bugün uygulanan siyasetle aralarında dağlar kadar fark vardır. Kırmızıdan, yeşile dönme politikasının sonucunda ayrışma gerçekleşti.”

“TALAT KENDİ ÜSTÜNDE ÇOK ISRARLIYDI”
BKP’nin Akıncı’ya destek vereceğini ancak henüz bir açıklama yapılmadığını da aktaran İzcan, seçim kampanyalarının Mehmet Ali Talat yüzünden erken başladığını da şu şekilde belirtti: “BKP Akıncı’ya destek verecek diye bir açıklama yapılmadı ama böyle bir şey var. Cumhurbaşkanlığı seçimi Nisan’da ama 8 ay evvelden kampanya başladı. Erken başlamasının birinci sebebi Sayın Mehmet Ali Talat’tır. CTP’nin kendisini aday çıkarıp çıkarmayacağını merak etti hatta zaman zaman kendi partisini de eleştirdi ‘yıpratıyorsunuz beni’ diye. Bu tartışmalar sürdü gitti böylece süreç hızlandı. Sayın Talat yıpratılma konusunda haklıydı ama haksız olduğu tarafta şuydu, kendi üstünde bu kadar ısrarlı olmamalıydı.”

“HERKES ADAY OLABİLİR”
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını koyacak kişilerin barındırması gereken özelliklerine değinen İzcan sözlerini şöyle tamamladı; “Herkes aday olabilir ama cumhurbaşkanlığı gibi önemli göreve, toplum liderliği, görüşmecilik, toplumu bütünlüklü tutacak hoşgörü, Kıbrıs konusunda bilgi birikimi olan, görüşme masasında Rum Yönetimi Lideri NikosAnastasiadis’in karşısında oturacak, uluslararası kamuoyunun önüne çıkacak deneyimli bu işi bilen insanlara ihtiyacımız vardır. Bir insan aday olmak istiyorsa kendini bunları düşünerek tartmalıdır.” 
(STAR KIBRIS)


Editör: TE Bilisim