BKP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, İzzet İzcan görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Nikos Anastasiades ile görüşmelerinin çok yararlı olduğunu söyledi.

BKP’nin “erken federal” bir çözüm için müzakere sürecini desteklemeye devam edeceğini, her iki toplumun da sürece katılması gerektiğini kaydeden İzzet İzcan, Nikos Anastasiades’ten güven artırıcı önlemlerin müzakerelerle paralel bir şekilde hayata geçirilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Ortak açıklamanın bir “çerçeve anlaşması” olduğunu savunan İzcan, “Şimdi atılması gereken en önemli adım güven artırıcı önlemlerle sürece ivme katmak ve toplumları kapsamlı çözüme hazırlamaktır” dedi. Mevcut statükonun devamının mümkün olmadığının belirten BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, “Yeni süreç iyi değerlendirilmeli ve her iki toplumdaki çözüm yanlıları tüm güçleriyle kapsamlı çözüm için çalışmalıdırlar” dedi.

GÜVEN ARTIRICI ÖNLEMLER

İzzet İzcan, “Maraş’ın bir an önce yasal sahiplerine iade edilmesini; Mağusa Limanı ve Ercan Havalimanı’nın AB denetiminde açılmasını, Türkiye’nin Kıbrıs Rum kesimiyle ilişkilerini normalleştirerek, ek protokolü uygulamasını ve limanlarını açmasını; aynı zamanda Türkiye’nin AB üyelik sürecindeki vetoların da kaldırılmasını” istedi.

BKP Genel Başkanı İzcan, Maraş’ın iadesiyle birlikte yeniden inşa sürecinin toplumlararası işbirliğini, güven ortamını ve federal kültürün gelişmesine, kapsamlı çözüm sürecine, zorda olan her iki kesimin ekonomisine katkı sağlayacağını savundu.

İzzet İzcan, erken ve kapsamlı çözümün tüm Kıbrıslıların tek çıkış yolu olduğunu ifade etti. 
Editör: TE Bilisim