MHA
Yerleşkenin mimari projesinin tanıtılıp ayrıca içinde bulunduğu sorunların ele alındığı toplantı; Rektör Prof.Dr Ercan Kahya tarafından düzenlendi.

İstanbul Teknik Üniversitesi-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof.Dr Ercan Kahya, Yerleşkenin içinde bulunduğu sıkıntıların ağırlıklı olarak ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıya; Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı, Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Erkut Şahali, Demokrat Parti Gazimağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu, Toplumcu Demokrasi Partisi Gazimağusa İlçe Başkanı Mustafa Emiroğulları,Cumhuriyetçi Türk PartisiüBirleşik Güçler İskele İlçe Başkanı Hüseyin Mülazim,Ulusal Birlik Partisi İskele İlçe Başkanı Alirıza Usluer ve Toplumcu Demokrasi Partisi İskele İlçe Başkanı Kemal Yıldız katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşması gerçekleştiren İstanbul Teknik Üniversitesi-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Araştırma Yerleşkeleri Rektörü Prof.Dr Ercan Kahya, İstanbul Teknik Üniversitesi’nin neden var olduğunu, nereye gidip neler hedeflediğini ve içinde bulunduğu sıkıntıların artık çeşitli kesimlerle paylaşılması gerektiğini vurgulayarak, Yeni Erenköy ve Gazimağusa olmak üzere iki ayağı bulunan yerleşkenin Türkiye’nin su projesinden sonra ikinci büyük projesi olduğunu ancak bir takım sıkıntılarla karşılaşmalarının kendilerini üzdüğünü dile getirdi.

Kahya bugüne kadar projenin çoktan realize olarak eğitim öğretim faaliyetleri ve öğrenci sayısının artmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşemediğini belirterek, gelinen noktada herkesin katkılarını beklediklerini ifade etti.

Gazimağusa Belediye başkanı İsmail Arter de, uzun süredir projenin gündemde olduğunu ancak beklenilen düzeyde ilerleme kaydedilmediğini, bunun da üniversiteyi sıkıntıya soktuğunu söyleyerek, üniversitenin kente kazanılmasının önemine vurgu yaptı.

Arter var olan sıkıntıların ortadan kalkması için herkesin olumlu katkı koyması arzusunda olduklarını söyleyerek, bu sayede üniversitenin önünün açılarak kente kazandırılması dileğinde bulundu.
Yeni Erenköy Belediye Başkanı Mesut Yıkıcı da konuşmasında, yerleşkenin özellikle Karpaza yapacağı katkının önemine işaret ederek, bölgenin sosyo-ekonomik durumunun düşünülmesi halinde ciddi bir beklenti içinde olduklarını anımsattı ve var olan sıkıntıların aşılması sürecinde kendilerinin de ellerinden gelen katkıyı koymaya hazır olduklarını ifade etti.

Demokrat Parti Gazimağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu da, İTÜ Yerleşkesi projelerinin hayata geçmesi için her kesim tarafından katkı konulmasının önemini vurgulayarak, bu sayade kentin gelişmesine de katkı sağlanacağını belirtti ve bundan sonra atılacak adımlarda kendileriyle birlikte hareket edip, engellerin aşılması dileğinde bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi Gazimağusa İlçe Başkanı ve Milletvekili Erkut Şahali de, İTÜ Yerleşkesinin gelişip kurumsallaşması dileğinde olduklarını vurgulayarak, bu süreçte siyasi partilerin de katkı koymasının gerekliliği üzerinde durdu ve başlayan işin gelişerek sürmesi arzusu içinde olduklarını dile getirdi.

 
Editör: TE Bilisim