Sol Hareket adına açıklama yapan Abdullah Korkmazhan,  İsrail'in Kudüs'ü başkent yapma girişimi ve “emperyalist” ABD'nin elçiliğini Kudüs'e taşımasının, üstelik  bunu   Filistinliler için 'Büyük Felaket' olarak tanımlanan Nakba'nın yıl dönümünde yapmasının  tam anlamıyla bir provokasyon olduğunu kaydetti.

Korkmazhan, Birleşmiş Milletler ve bir çok devletin  Filistin'de yaşanan katliama gözlerini kapatarak,  İsrail devletinin işlediği suçlara meşru zemin sağladığını ifade etti.

Korkmazhan, “Filistin'de yaşanan katliam ile aynı saatlerde kıyılarımıza vuran mülteci cesetlerinin failleri de Ortadoğu'yu kan gölüne çeviren emperyalist barbarlardır. Irak, Suriye ve diğer bölge ülkelerinde emperyalizmin eli ile yürütülen vekalet savaşları ve doğrudan saldırılar nedeniyle, ülkelerini, evlerini ve ailelerini terk etmek zorunda kalan insanlar, ne yazık Akdeniz'de boğularak ve çeşitli şekillerde can vermektedir” dedi.

Sol Hareket olarak  emperyalizmi lanetlediklerini vurgulayan Korkmazhan,  İsrail’e karşı  direnen Filistin halkı ve emperyalizme karşı direnen bölge halklarına dayanışma belirtti.

Korkmazhan, her türlü emperyalist saldırganlığa son verilmesini,”Siyonist” İsrail’in saldırılarını durdurmasını, işgal ettiği topraklardan şartsız geri çekilmesini ve Filistin’in özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırmasını talep etti.
 

MDP de İsrail saldırılarını kınadı

Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP), İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını kınadı.
MDP Başkanı Genel Başkanı Buray Büsküvütçü yaptığı yazılı açıklamada, “İsrail’in Gazze’de Müslüman Filistinlilere karşı başlatmış olduğu soykırım girişimini lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.
Büsküvütçü, “Filistinli Müslümanların emperyalist güçler tarafından acımasızca katledilmesine göz yummanın kendini insan olarak tanımlayabilen hiç kimse için mümkün olamayacağını” belirtti.
Büsküvütçü, ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıması ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak ilan etmeye çalışmasının  İslam dünyasının kabullenebileceği bir durum olmadığını kaydetti.

Editör: TE Bilisim