"O’nun liderliğini, devlet adamlığını, devlet ve insan sevgisini, karşılaştığı her soruna pratik çözümler üretişini, böyle günlerde çok özlüyoruz..."

Varoluş mücadelemizin en ön saflarında yer almış, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kurulmasında çok büyük katkısı bulunan, Cumhuriyetimizi ilan eden hükümetin üyesi ve bağımsızlık bildirgemizdeki 3. İmzanın sahibi, eski bakan, milletvekili, TMT mensubu, gazeteci, yazar, İSMET KOTAK’ın 11 Eylül 2011 günü bedenen aramızdan ayrılışının 11. yılında 12 Eylül Pazartesi günü saat 09:30’da Lefkoşa mezarlığındaki kabri başında anılacaktır.

2022 anı etkinlikleri çerçevesinde “İsmet Kotak, Mücadelelerle Dolu Yaşam Öyküsü” isimli bir sanal sergi Cem Kar ve Mine Kar’ın tasarım ve uygulaması ile yaşam buldu. Sanal sergiye www.ismetkotak.com adresinden erişilebiliyor.

Hem oğlu hem de bir KKTC vatandaşı olarak, içinden geçtiğimiz bu zor günlerde O’nu özlemle arıyorum. O’nun liderliğini, devlet adamlığını, her dönemde birleştirici kişiliğini, devlet ve insan sevgisini, karşılaştığı her soruna pratik çözümler üretişini, böyle günlerde çok özlüyoruz.

İsmet Kotak ülkemiz ve halkımız için yaptıkları ve fikirleri ile yaşıyor, yaşayacaktır.

Saygılarımla,

Serhat Kotak

(KOTAK Ailesi adına)

Rüstem Tatar üçüncü ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı Rüstem Tatar üçüncü ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı

Editör: Haber Merkezi