Demokrat Parti Ulusal Güçler İskele Belediye Başkan adayı Hüseyin Alanlı, bugün saat 10:00’da düzenlediği basın toplantısıyla İskele’nin geleceğini nasıl şekillendireceğini anlattı.

Golden Tulip Otel’de gerçekleşen basın toplantısına DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, Milli Eğitim Bakanı Dr. Mustafa Arabacıoğlu, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz ile İskele Belediye Meclis üyesi adayları da katıldı.

Toplantıda, basın mensupları ve köşe yazarlarının soruları da cevaplandı.

DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş, burada yaptığı konuşmasında, DP Ulusal Güçler İskele Belediye Başkan adayı Alanlı ve ekibine olan güvenini ifade ederek, Alanlı ve ekibinin bu görevi canla başla çalışarak başaracağına olan inancını dile getirdi.

 

SERDAR DENKTAŞ: “ALANLI VE EKİBİNE KEFİLİM. ŞİMDİDEN KUTLUYORUM”

Alanlı ve ekibine kefil olduğunu da ifade eden Serdar Denktaş, “Alanlı ve ekibini şimdiden kutluyorum” dedi.

İskele Belediyesi için kendi yerel kaynaklarıyla hem gelirini artırabileceği, hem yatırımın olabileceği, hem de yeni iş imkanlarının açılabileceği bir dönem önerdiklerinin altını çizen Denktaş, DP Ulusal Güçler’in dört yıl daha hükümette olduğuna işaret ederek, genel merkezi hükümetin bu anlamda İskele Belediyesi’ne katkı ve yönlendirmesinin son derece yüksek olacağına da vurgu yaptı.

 

Alanlı ise şöyle konuştu: 

 

“Değerli basın mensupları…

Öncelikle basın toplantımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sonsuz teşekkür ederim.

Bugün burada İskele Belediye Başkanlığı görevini halkın onayı ile aldıktan sonra yapacağımız projeleri sizlerle paylaşmak için bir araya geldik.

Sevgili dostlarım bizler büyük düşünüyoruz.

Bizler İskele’nin büyümesine engel olan unsurları ortadan kaldırmak ve İskelemizi yenilikçi bir anlayışla yönetmek istiyoruz.

Bu anlayışla çalışarak İskele’yi dört yıl içinde baştan aşağıya yenileyecek ve gerçek bir şehir kimliğini İskelemize kazandıracağız.

Bu konuda bize destek olan halkımıza bizlere olan güvenleri ve destekleri için teşekkürü bir borç bilirim. 

Kıymetli basın mensupları;

İskelemiz yıllardır başlayan ama iş bilmezlik nedeniyle bir türlü bitirelemiyen projelerle yarım bir şehir görüntüsü vermektedir. İskelemiz yıllardır gerekli atılımı yapamayarak göç vermektedir.

İskele halkının ihtiyaç duyduğu şey turizm potansiyelimizin değerlendirilmesi, yeni projelerle bölgenin ekonomik olarak kalkınması ve bu kalkınmaya bağlı olarak iş olanaklarının artmasıyla bölgenin göç alır hale gelmesidir.

İskelemizin yıllardır çözülemeyen bu sorunları çözmek ve bölgeme yeni bir anlayış getirmek için aday oldum.

Göreve geldikten sonra bir taraftan eski başkanın başaramadığı ve yarım kalan projelerini bitirmeyi ve diğer taraftan büyük projelerimizi halkımızın hizmetine sunmayı hedeflemekteyim. Bilindiği gibi büyük projeler, vizyon ve yenilikçi bir anlayışı gerektirir.

 

 

 

İskelemizi yenilemek, büyük düşünerek İskelemizi geleceğin yaşanabilir ve modern bir kenti yapmak için 29 Haziran’ı sabırsızlıkla bekliyorum.  

Biliyorum ki, İskele halkı yönetimdeki değişimi gerçekleştirerek İskele’ye yenilikçi bir anlayışı kazandıracak.

 

Sözü daha fazla uzatmadan projelerimizi sizinle paylaşmak istiyorum.

Proje sunumunun ardından sorularınız olursa memnuniyetle cevaplamak isterim.

 

 

YATLİMANI İLE İSKELE AKDENİZ’İN MERKEZİ OLACAK

İlk projemiz hem İskelemizi turizm alanında dünyaya açacak hem de bölgemizde iş ve ekonomik kalkınmayı sağlayacak büyük bir proje; İskele Uluslararası Yat Limanı projesi.

Akdeniz’de 3000 yat başıboş dolaşmaktadır.

22 km ile ülkenin en uzun sahil şeridine sahip olan bölgemize, uluslararası boyutlarda yat limanı inşa edeceğiz. Bu yat limanı hükümetin gücü ile belediyenin gücü birleştirilerek, yap işlet devret modeli ile yapılacak.

Yatların yat limanında demirlemesi ile ihtiyaçları, esnafımız tarafından karşılanacak. Bu sayede bölgemizde hem iş imkanı yaratacağız hem de gerek ülkemizin gerekse bölgemizin ekonomisi kalkınacak. İskelemizin turizm potansiyelini değerlendirme fırsatı yakalayacağız. 

 

İSKELE’YE ÜNİVERSİTE GELİYOR

Bilindiği üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde, üniversitesi olmayan tek ilçe İskele’dir.

 

Daha önce bu konuda Çukurova  Üniversitesinin girişimleri olmuş fakat belediyemizin yönetimi vizyonsuzluk nedeniyle bu konuda gerekenleri yapmamış ve maalesef ilçemize üniversite kazandırılamamıştır.

 

Biz büyük düşünüyoruz.

 

Göreve geldiğimizde bu haksız duruma son vereceğiz. Gerek eğitim alanında gelişmişlik,  gerekse ekonomik anlamda kalkınma için Çukurova  Üniversitemizin Kampüsü’nü gerekli altyapıyı tamamlandıktan sonra İskele’ye getireceğiz.

 

SAHİL KENTİ İSKELE İLE ANILAR GERÇEK OLACAK 

 

Giriş konuşmamda da belirttiğim üzere ilçemiz göç veren konumdadır.

Bu duruma derhal son vermeliyiz.

Bunun için konut projesi hazırladık.

Long Beach bölgesine 60 dönüm üzerine konutlar inşa edeceğiz. Bu konutlar, 3 oda 1 salon olan 100 m² ‘lik daireler şeklinde olacak. İskele halkına, 10 yıllık vade imkanı tanıyacağız. Peşinatı 3.000 STG ve aylık taksiti 150 STG olan daireleri sahiplerine 3 yılda teslim edeceğiz.

 

Onlarca yan sektörü olan İnşaat sektörü ile hem iş imkanı yaratıp bölgemizi kalkındıracağız, hem de halkımızı kendi bölgesinde ev sahibi yapacağız. Dolayısıyla bölgemiz göç veren değil, göç alan konumuna gelecek.

KÜLTÜR ORMANI PARK PROJESİ

 

Yok olan ormanlarımızı iskele’ye tekrar kazandırarak, doğal ortamlarda sosyal aktivitelerin sunulacağı bir ‘Kültür Ormanı Parkı’ kuracağız.

 

Orman parkımızın bünyesinde büyük bir hayvanat bahçesi, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, çay bahçeleri,  çocuklar için tasarlanmış doğaya uygun parklar, sanat gösterilerinin yapılacağı bir anfitiyatro yer alacak. Çocuklarımız aileleri ile birlikte, parkın içinde akülü gezi treni ile parkımızı gezebilecekler.

 

ARA YOLLARIMIZ ASFALTLANACAK 

 

Bizler İskele’yi modern gelişmiş bir bölge haline getirmek istiyoruz.

Bunun için İskele’nin dört bir yanını asfaltlandıracağız.

Asfaltlandırılacak olan yollarımız şunlar olacak:

·         Aygün-Sınırüstü-Ötüken-Kuzucuğu denize ve iskeleye bağlayan yol,

·         Turnalar – Ardahan yolu,

·         Topçuköy - Altınova yolu, 

·         Kuzucuk – Boğaziçi yolu,

·         Yarköy – Topçuköy kavşağı,

·         İskele – Granel hotel arasındaki cadde.

 

Bizler gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak istiyoruz bu nedenle asfaltlanan tüm yollarımız çevreci solar enerji ile aydınlatılacak. Aynı zamanda tüm asfaltlanan yollarda, bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacak.

 

 

ORGANİK PAZAR KURULACAK

 

İskelemize Organik Pazar kuracağız. Çünkü sağlıklı organik üretim ve tüketimin önemine ve teşvik edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

 

Hem sağlıklı beslenmek hem de bölgemize ekonomik olarak katkı sağlayacağına inandığımız bu proje ile bölge halkı,  tavuklarını, yumurtalarını, sütlerini, meyvelerini, sebzelerini, Organik Pazar ismini vereceğimiz pazarda satabilecekler.

 

Bölgemize ekonomik olarak kalkınma sağlamının yanında ülke içi organik turizminin uğrak noktalarından biri olacağız.

 

BELEDİYE YÖNETİMİ

 

Bugün İskele belediyesinin en çok ihtiyacı olan şey ADALETTİR. Bu nedenle yönetim eksiliğini bir proje olarak düşünüyoruz.

 Biz önce belediyeye adaleti getireceğiz. Şeffaf, katılımcı ve yerinden yönetim anlayışı ile belediyemizi yöneteceğiz.

 Yönetim sürecimiz boyunca tüm hesapları halkımızla paylaşacağız.

 

SERBEST BÖLGE İLE KALKINACAĞIZ

 Yapılacak Yatlimanı bölgesini serbest bölge ilan edeceğiz.

 Oluşturulacak gümrüksüz satış dükkânları bölge insanlarına kiralanacak, ekonomimiz canlanacak ve bölgemizde işsizlik son bulacak.

 

 YAŞLILARA SINIRSIZ HİZMET VERİLECEK

 Yaşlılarımız bizim için çok özeldir. Bu nedenle yaşlılarımıza belediyemiz tarafından sınırsız hizmet verilecek.

 Onlar birer anne ve babadır. Yaşlılarımıza vereceğimiz hizmet sözde değil özde olacak. Hizmeti yaşlılarımızın evlerine getireceğiz. Kişiye özel bu hizmet içinde, saç bakımından, sağlık taramasına kadar bütün hizmetler belediyemiz tarafından ücretsiz verilecek.

 

 

ENGELSİZSİN İSKELE

 

29 Haziran sonrasında yönetimine geleceğimiz İskele Belediyesi’nin yenilikçi yönetimi engellilerimizi unutmayacak.

 Tüm altyapı çalışmalarımız AB standartlarında, engelsiz bir iskele inşa etme üzerine kurulacak. Bunun yanında engellilerimizin ihtiyacı olan bakımı belediye olarak evlerine götüreceğiz.

 

 

İSKELE TOPLU TAŞIMACILIK İLE TANIŞACAK

 

İskele’yi toplu taşımacılıkla tanıştıracağız.

İskele içi her 15 dk.  bir minibüs kalkacak ve minibüslerimiz gün boyu İskele belediye hudutlarındaki tüm köyleri dolaşacak. Tüm dünyada olduğu gibi bizde de 65 yaş üstü vatandaşlarımıza ulaşım bedava olacak.

 

 

SOSYAL DİNLENME VE EĞLENCE MERKEZLERİMİZ OLACAK

 Ötüken’den Kaleciğ’e tüm köylerimize sosyal dinlenme ve eğlence merkezleri yapacağız.

 Ardahan’da, Yarköy’de, Aygün’de ve Kalecik’te yaşayan gençlerimize, çocuklarımıza sosyal ve eğlence merkezleri kuracağız. Tüm köylerimizde halı sahalarımız olacak.

 Seçim üstü oy almak için değil, insanımız hak ettiği için bu hizmetler İskele halkına verilecek. 

 

 

ÜCRETSİZ İNTERNET SAĞLAYACAĞIZ

 

Her köyde bir bölgede ve İskele merkezde bir kaç bölgede serbest İnternet erişim alanları yaratılacak. İskele’liler ve ziyaretçilerimiz ücretsiz internet erişimine sahip olacak.

 

SOKAK AYDINLATMA ÜCRETİ KALDIRILACAK

 Solar sokak aydınlatması ile enerji maliyetlerimizi azaltacağız.

 Dünyanın en temiz ve çevre dostu solar aydınlatma sistemi sayesinde İskele’liler artık sokak aydınlatma parası ödemeyecek.

 Bu temiz enerji ile geleceğimiz olan çocuklarımıza sağlıklı bir ortam yaratacağız.

 

 

ÜCRETSİZ EĞİTİM PROJESİ İLE KALKINACAĞIZ

 Belediyenin kontrolünde kurulacak olan eğitim derneğimiz, farklı branşlardan gönüllü öğretmenlerimizden oluşacak. Okul haricinde ve tamamen ücretsiz bir şekilde çocukların ve gençlerin eğitimi ile ilgili etütler yapılacak.

 

ÇÖP SORUNU ORTADAN KALDIRILACAK

 Yap işlet devret ile önce çöpleri ayrıştıracak tesis kuracağız. 

 

Çöpler yok edildikten sonra, çöplük bölgesi temizlenerek park ve piknik alanı olacak

 

 

GERÇEK BİR İLÇE OLMAK İÇİN TERMİNALİMİZ OLACAK

 

Kâğıt üzerinde değil gerçek anlamda ilçe olmak için, AB standartlarında projelendirdiğimiz terminalimizi İskele’ye en kısa sürede kazandıracağız.

 

SU ARITMA SİSTEMİ İLE SU SORUNU ORTADAN KALDIRILACAK

 

Yap işlet devret modeli ile su arıtma tesisi kurulacak.

İskele halkının su sorunu kalıcı bir şekilde çözülecek.

 

BELEDİYE SARAYIMIZ HALKIMIZA YAKIŞACAK

 

Gelişmiş şehirler alt yapıları ve üst yapıları ile kendini gösterir.

 

Belediye sarayımız, İskele’nin sembolü olarak gösterilecek, halkımıza yakışır ve anında hizmet verecek kapasitede bir belediye sarayı olacak.

 

ALO HİZMET HATTI İLE HİZMET AYAĞINIZA GELECEK

 

İskele belediyesi her yönüyle bir kurumsal yapıya kavuşacak.

 

Dünyadaki gelişmiş belediyeleri kendimize örnek alarak, vatandaşımıza bulundukları yerden hizmet verecek sistemi İskelemize kuracağız. İskeleliler bir telefonla hizmet alabilecek. 

 

KENDİ PARKE TAŞIMIZI KENDİMİZ ÜRETECEĞİZ

 

Belediyemiz bünyesinde kurulacak parke taşı tesisi, bir döner sermaye işletmesi olacak.

 

Kendi üreteceğimiz parkelerle ilçemizin ihtiyacı karşılanacak. Aynı zamanda dışarıya yapacağımız satışlardan belediyemize gelir sağlayıp bu geliri halkımıza hizmet olarak vereceğiz.

 

 

HAYVAN BARINAĞIMIZ OLACAK

 

Her canlının yaşama hakkı korunacak. Başı boş köpeklerimize ve hayvanlarımıza AB standartlarında  hayvan barınağı yapacağız.

 

Bizler bu büyük projeleri İskelemize kazandırarak gerek turizm potansiyelimizi değerlendireceğiz gerekse modern ve yaşanabilir bir kent kurarak İskelelilere yakışır bir şehri halkımıza sunacağız.

Ben buradan İskelelilere çağrı yapmak istiyorum.

Haydi İskele şehrine sahip çık ve İskele’yi değiştir.

Haydi İskele Büyük Düşün ve İskele’yi yenile…


Editör: TE Bilisim