Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP), İskele’ye, büyük bir eksikliği bulunan “Özel Eğitim Okulu”nun en erken zamanda kazandırılmasını istedi.

TDP, İskele bölgesinde yaklaşık 90 engelli bireyin bulunduğunu ve bu engelli vatandaşların İskele’de eğitim merkezi olmamasından dolayı büyük bir mağduriyet yaşadığına işaret ederek, “İskele özel eğitime ihtiyaç duyuyor” dedi.

TDP İskele İlçe Başkanı Erkut Yılmabaşar, bugün yaptığı yazılı açıklamada, İskele İlçesi’nde engelli vatandaşların yaşadığı sorunlara dikkat çekti.

Yılmabaşar, İskele İlçesi’nde yaşayan engelli bireylere yönelik “ilgisiz ve sorumsuz” bir tutum sergilendiğini savunarak, İskele bölgesinde bulunan yaklaşık 90 engelli bireyin, özel eğitim olanaklarından faydalanabilmesi için Lefkoşa’ya gitmek zorunda olduğunu işaret etti.

“Beklentimiz ve isteğimiz; engelli bireylerimizin yaşam koşullarını kolaylaştıracak adımların atılmasıdır” diyen Yılmabaşar, İskele- Karpaz bölgesinde ikamet eden engelli bireylerin hiçbir şekilde devlet olanaklarından ve toplumla kucaklaşmalarını sağlayacak eğitim fırsatlarından faydalanamadıklarına dikkat çekti ve bu bölgedeki engelli bireylerin ve ailelerinin ilgi beklediğini vurguladı.

İskele İlçesi’nde “Özel Eğitim Okulu”nun bir an önce faaliyete geçmesinin zaruri olduğunu ifade eden Yılmabaşar, engelli bireylere sahip çıkılmasını istedi. 
Editör: TE Bilisim