Kuzey Kıbrıs Turkcell’in “Engelsiz Yaşam” seminerlerinin bu ders yılındaki son durağı İskele oldu. İskele Şehit İlker Karter İlkokulu’nda 400’e yakın öğrenci semineri ilgiyle izledi.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, ‘Engelsiz Yaşam’ seminerini İskele’ye taşıdı. Bu ders yılındaki son seminer, yine yoğun ilgi gördü.
Seminer, İskele Şehit İlker Karter İlkokulu’nda yer aldı.
Daha bilinçli bir toplum yaratmak ve çocukların engellilere yönelik farkındalığını oluşturmak adına gerçekleşen seminere 400’e yakın öğrenci katıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell, Engelli Spor Federasyonu’na bağlı Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile Milli Eğitim Bakanlığı Genel Orta Eğitim Dairesi Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen seminere, Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Orkun Bozkurt, Kuzey Kıbrıs Turkcell Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Oyuncuları Hatice Kuyucu ve Murat Ekşi konuşmacı olarak katıldı. Semineri dikkatle dinleye öğrenciler de aktif katılım göstererek pek çok soru sordu, engelsiz yaşamı sorguladı.
Öğretmenlerin de katılımıyla gerçekleşen seminerde, engellilerin yaşamına yönelik eğitici çizgi filmler izlettirildi.
Engelli yaşama ışık olan ve tüm dünyaya engelli yaşamı anlatan NickVujicic’in videosuna yer verilen eğitimi öğrencilerin pür dikkat izlediği gözlerden kaçmadı.

Öğrencilerempati yaptı

Seminerde öğrencilere empati yapma şansı da verildi; engellilerin, erişim, dolaşım ve ulaşımda yaşadığı sıkıntılar anlatıldı.
Kaç Kovala,Engelleri Birlikte Aşalım, Elim Kolum Bağlı gibi empati oyunları ilgi gördü.
Kuzey Kıbrıs Turkcell’den yapılan açıklamada, 2012-2013 Öğretim Yılı’nın ikinci döneminde başlayan eğitimlerde 9 okulda 1.500’ü aşkın öğrenciye ulaşıldı. Seminerler, 2013-2014 döneminde de artarak devam edecek.

 
Editör: TE Bilisim