İskele Belediyesi tarafından bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilen Kültür ve Sanat günleri çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Bu kapsamda İskele Atatürk Kültür Merkezi’nde Dünya Kadınlar günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte ilk olarak konuşan Diyetisyen Yeşim Cemmedo sağlıklı beslenme konusunda kadınlara bilgiler aktardı.

Cemmedo, günümüzün en büyük sorunlarından olan obizite ile ilgili geniş bilgi verdi. Açıklamada Şişmanlık günümüzde sık rastlanan ve giderek artan ciddi bir sağlık sorunudur.

Besinlerle alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması nedeniyle vücutta yağ birikmesi sonucu ortaya çıkan ve mutlaka tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.

Şişmanlık, diyabet, kalp damar hastalıkları, yüksek tansiyon, kolesterol, solunum ve sindirim sistemi hastalıkları, kemik ve eklem hastalıkları, adet düzensizlikleri, kısırlık, iktidarsızlık, karaciğer ve safra kesesi hastalıkları vb. gibi birçok rahatsızlığa zemin hazırlar.

Kıbrıs Türk Halk Kıyafetleri’nin dikimiyle uğraşan Sadiye Destur da geçmişten günümüze Kıbrıs Türk giyimi hakkında bilgiler verirdi.

Destur kadının toplumdaki yeri konularına da değindi.

Spor eğitmenleri Didem ve Damla Güçveren kardeşler de plates başta olmak üzere spor konularından bilgiler aktardılar. katılımcılarla bağzı plates çalışmalarına örnekler verdiler.

Etkinlikte “Günümüz Sporları plates, spor, kadınlarda sağlıklı besleme ve kıyafet konuları” ele alındı.

Etkinliğe konuşmacı olarak Sadiye Destur, Didem ve Damla Güçveren ile Yeşim Cemmedo katıldı.

Etkinlik soru cevap şeklinde sona erdi.

 
Editör: TE Bilisim