Bu hedef doğrultusunda yürütülen çalışmalar kapsamında yeni yeşil alanlar yaratılarak halk için güvenli ve sağlıklı bir yaşam ortamı oluşturuluyor. Peyzaj çalışmaları kapsamında parklarda, yürüyüş yollarında, kavşaklarda süs bitkileri dikimi ve çimlendirme çalışmaları yürütülüyor. Ağaçlandırma kapsamında bu yıl içerisinde altı yüz elli adet zeytin ağacı, iki yüz adet yalancı kavak ve iki yüz elli adet hurma ağacı dikildi. 2013 yılı içerisinde yirmi beş bin metrekare yeni yeşil alan hedeflenen çalışmalar halk tarafından takdirle karşılanıyor.

İskele Belediyesi’nden yapılan açıklamada, kurumun park ve bahçe birimi tarafından yürütülen çalışmaların bilimsel yöntemler ışığında büyük bir titizlikle gerçekleştirildiğine vurgu yapıldı. Sulama altyapıları hazırlanan alanlardaki çalışmalar kapsamında 3,000 adet “lantana, pitosporum, duranta, çin gülü, çin ardıcı, yasemin ve saz bitkileri” dikimi gerçekleştirilirken yirmi bin metrekarelik alanda çimlendirme yapıldığı ifade edildi. Yapılan açıklamada bahçe sulamaları için atık su ve kuyu suyunun kullanıldığına dikkat çekildi.

Konu hakkında bir açıklama yapan İskele Belediye Başkanı Halil İbrahim Orun, yeşil, temiz, sağlıklı ve sürdürülebilir bir çevre yaratmayı hedeflediklerine vurgu yaptı. İskele Belediyesi’nin marka bir kent yaratmak hedefiyle kalıcı ve büyük projelere imza attığına dikkat çeken Orun, İskele ve çevre köylerinde, yeşil bir örtü içerisinde doğanın her renginin hakim olmasını arzu ettiklerini söyledi. Kurumun icraatlarının merkezinde insanın yerleştirildiğini belirten Orun, “Halkımızın çağdaş ve engelsiz bir çevrede yaşamın tüm renkleriyle buluşmasına imkan yaratacağız.” diye sözlerini tamamladı.
 
Editör: TE Bilisim