İşçilerle konuşan CTP-BG LTB Başkan adayı Kadri Fellahoğlu, ekmek tekneleri olan Lefkoşa Türk Belediyesi'ne sahip çıkmalarını, bundan sonra hiçbir yanlışa ve olumsuzluğa fırsat vermemelerini istedi. Fellahoğlu, "LTB'ye hep beraber sahip çıkarak bu karanlık dönemi geride bırakacağız" dedi.

LTB'de yaratılan karanlık dönemin yaratıcılarının belli olduğunu dile getiren Fellahoğlu, işçilere bu karanlık dönemin yaratıcılarına yeniden destek olup olmayacaklarını sordu. İşçilerden aldığı "asla" cevabına karşılık Fellahoğlu, “Bizler bunları hep beraber tarihin çöplüğüne gömeceğiz" dedi.

Bu dönemin yaratıcılarından önce 7 Nisan'da sandıkta hesap soracaklarını belirten Fellahoğlu, "Göreve geldikten sonra bu kişilerden tek tek hesap soracağım, yasalar çerçevesinde hukuk temelinde kim ki bu yanlışları yaptı belediye başkanı ise belediye başkanı, üst düzey yönetici ise üst düzey yönetici belediye meclis üyesi varsa belediye meclis üyesi, bizim belediye meclis üyelerimizin sorumluluğu yoktur ama varsa onlardan da hesap soracağım" dedi.

FELLAHOĞLU: “ÖNEMLİ OLAN 8 NİSAN’DAN SONRASI”

Göreve geldiklerinde nasıl bir belediyeyi devralacaklarını çok iyi bildiklerini ifade eden Fellahoğlu, "Bu belediye batmıştır. Gelir-gider dengesi sürdürülebilir bir durumda değildir. Bu açık ve nettir" dedi. Bu bilinçle göreve talip olarak seçimler için çalıştıklarını söyleyen Fellahoğlu, "7 Nisan gecesi halkımızın takdiri ile kazanacağımıza inanıyorum çünkü bunu hak ettiğimize inanıyorum ama esas önemli olanın 8 Nisan'dan sonrası olduğunu da biliyorum" dedi.

“ELİMDE SİHİRLİ DEĞNEK YOK”

Kendilerinin 8 Nisan’dan sonra belediyenin durumu ile ne yapılması gerektiği üzerinde de çalıştıklarını dile getiren Fellahoğlu, çalışanların maaşlarını, birikmiş sosyal sigorta ve ihtiyat sandığı primlerini nasıl ödeyeceklerinin çalışmalarını yaptıklarını ifade etti. Karşılaşacakları tüm sorunları gerçekçi ve çalışanlarla diyalog ile çözüm yollarını arayacağını belirten Fellahoğlu, "Elimde sihirli değnek yoktur. Asla öyle bir şey söylemedim söylemiyorum tüm bunlar gerçekçi uygulamalar ile olacak" dedi.

Kendilerinin yola çıkarken gül bahçesine değil bir bataklığa girdiklerinin bilincinde olduklarını yineleyen Fellahoğlu, "Bu bataklıkta mücadele etmek için anlımızın akıyla tüm Lefkoşalılardan destek istiyorum" dedi. Lefkoşa’nın, çalışanların bugünkü durumuna asla göz yumamayacaklarını ve görmezden gelemeyeceklerini ifade eden Fellahoğlu, büyük bir sorumluluk ve inançla popülizmden uzak gerçekçi yaklaşımlarla 14 ayda belediyenin normalleştirme sürecini başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim