Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rum inşaat müteahhitlerinin 10 yıl aradan sonra başlattıkları yeni işbirliği süreci devam ediyor.
Yönetim Kurullarının ilk ortak çalışma toplantısını Nisan ayı sonunda Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği genel merkez binası konferans salonunda yapan müteahitler ikinci toplantıyı önceki akşam Rum İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu’nun Lefkoşa Merkezi’nde yaptılar. İki kuruluşun yöneticilerinin ve üyelerinin katıldığı toplantıda, başlatılan işbirliği sürecinde kısa dönem yol haritası üzerinde görüş birliğine varıldı.

Toplantıya katılamayan KTİMB Başkanı Cafer Gürcafer’i başkan yardımcısı Meriç Erülkü’nün temsil ettiği toplantıyı Rum İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu başkanı Costas Rousias yönetti. Her iki taraf yönetim kurulu üyelerinin işbirliği sürecine katkı anlamında çeşitli öneriler ortaya koydukları toplantıda konuşan KTİMB AstBaşkanı Erülkü, işbirliği sürecinin iki sektör temsilcileri için önemli sonuçlar doğuracağına bunun yanında devam etmekte olan çözüm sürecine pozitif anlamda katkılar sağlayacağına inandığını kaydetti. Uzun yıllara dayanan çözümsüzlüğün bedelini iki tarafın müteahhitlerinin fazlasıyla ödediğine işaret eden Erülkü, Kıbrıslı Türk müteahhitlerin sektörel sorunlarına çözümler yönünde birliğin attığı adımlarla ilgili de bilgiler aktardı.

OSEOK adına konuşan başkan Rousias da toplantıya her iki taraftan katılan meslektaşlarına teşekkür ettikten sonra süreç içinde Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türk müteahhitlerin Kıbrıs’ ın yeniden inşası için birlikte önemli bir işbirliğine imza atmakta olduklarını söyledi. Rousias, başlatılan işbirliğinin samimi, şeffaf ve yapıcı olduğunu, böylesine güçlü duygularla yürütülen işbirliğinde somut sonuçlar elde etmek için daha çok çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Katılımcıların soru ve önerileriyle devam eden toplantı, kısa süre içinde yeni bir toplantı yapılması kararı ile noktalandı. Toplantıda somut olarak görüş birliğine varılan konular ise şunlar oldu:
“ Ortak Çalışma Komitesinin çalışmalarını hızlandırılmasına Ara bölgenin yeniden inşası için işbirliği konularının somutlaştırmasına Her iki tarafın görüşmecileriyle, işbirliği sürecinde yapılabilecekler konusunda görüşülmesine AB sürecinde ortaya çıkacak yasal düzenlemelere uyum sağlamayı amaçlayan bir dizi seminerler düzenlenmesine Ada’daki BM ve AB misyon temsilcilerinin ziyaret edilerek ortak taleplerin iletilmesine “ karar verildi.
 
Editör: TE Bilisim