Golden Tulip Otel’de gerçekleştirilen Genel Kurul’da başkanlığa tek aday olan Dengiz Kürşat başkanlığa seçildi.

Başkanlığa seçilmesinin ardından söz alan Dengiz Kürşat konuşmasına, Salı sabahı meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet ailelerine başsağlığı, yararlılara da acil şifalar dileyerek başladı.

İŞAD kendisi için çok büyük bir deneyim kazandırdığını ifade ederek, 10 yıldırdır dernekte yer aldığını ve uzun yıldır da derneğe asbaşkanlık yaptığını anlattı.
Derneğin yaptığı faaliyetler hakkında da bilgi veren Kürşat, işadamlarının Kıbrıs konusunda da lobicilik yaptıklarını ve amaçlarının Kıbrıs Türk halkının sesini duyurmak olduğunu söyledi.

Kürşat, konuşmasında Kıbrıs müzakerelerine destek vererek, 9 Ocak’ta yapılacak Cenevre görüşmeleri ile 12 Ocak’taki 5’li konferansın da takipçisi olacaklarını söyledi.

Rum Lider Nikos Anastasidis’in de Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı gibi aynı kararlılık ve samimiyetle ve daha fazla cesaretle gerekli adımları atması ve yarım asırdır süren kangren olmuş Kıbrıs sorununun çözüme ulaşması temennisinde bulunan Kürşat, “İŞAD bu sürecin sonuna kadar destekçisi olmaya ve elinden geleni yapmaya kararlıdır. Ocak veya şubat ayı içerisinde bu süreç olumlu veya olumsuz netleşecek” dedi.
Editör: TE Bilisim