Bakanlıktan verilen bilgiye göre, iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili şikayet etmek yerine, hazırladıkları çözüm önerilerini Saner’e iletmek istediklerini söyleyen Baykent, 12 maddelik öneri paketi sundu.

Öneri paketinde,  Birlik tarafından, işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği  açısından  denetlenmesi, iş sağlığı ve güvenliği  kültürünün  yaygınlaştırılması ve topluma  tanıtılması,  Risk Değerlendirme Raporu’nun   inşaat sektöründe ve  ihalelerde  zorunlu hale getirilmesi  ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanlarının yetiştirilmesi başta olmak üzere iş güvenliği alanında  çeşitli önlemlerin alınması talep edildi.

Baykent, iş sağlığı ve güvenliği  bilincinin  arttırılması,  İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nın etkin olarak uygulanması  için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile  ortak hareket etmeye hazır olduklarını ifade etti.

SANER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Saner de, çalışma yaşamından sorumlu bakanlık olarak iş sağlığı ve güvenliğine duyarsız  kalınmayacağını vurguladı.

İş sağlığı ve güvenliğini yerine getirecek koşulların oluşturulmasının birincil amaç olması gerektiğini ifade eden Saner, çalışma hayatını bu koşullara hazır hale getirmeden yol almanın mümkün olamayacağını söyledi. 

İş Sağlığı ve  Güvenliği  tüzüklerinde  eksiklikler olduğuna işaret eden Saner,  tüzüklerin tadil edilmesi için ilgili sivil toplum örgütleri ile çalışmalarını tamamlama aşamasında olduklarını kaydetti.

Bakan Saner, ülkede etkin ve sürdürülebilir iş sağlığı-güvenliği uygulamaları oluşturmak için Birlik ile işbirliği yapmaya devam edeceklerini ekledi. 

Editör: TE Bilisim