Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, UBP’nin genel seçimlerde 4 trilyonluk harcamalarını araştırmak için UBP Milletvekili Ersin Tatar’ın başında bulunduğu UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu’nun ise saymanlığını yaptığı komite araştırmasını tamamladıktan sonra bir usulsüzlük tespit edilmesi halinde İrsen Küçük ihraç edilebilir mi sorusuna ‘’sonucu görelim sonra konuşalım’’ diyerek cevap verdi.
Özgürgün’ün ‘’hayır öyle bir şey yok ‘’ diye cevap vermemesi dikkatlerden kaçmadı!

Ana Muhalefet partisi UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Çiğdem Aydın’la gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi, sorulara yanıt verdi .

‘’UBP İÇİN 16 SAATLİK MESAİ ‘’

Ulusal Birlik Partisi kurultay’ında tek aday olan Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün UBP’nin Genel Başkanlığına getirilmiş ve yeni bir dönemin başlangıcı olarak ,Ulusal Birlik Partisinde geçen kurultay dönemlerinde yaşanan kırgınlıkların son bulduğunu parti’nin ,partililerin ve toplumun beklentilerinin farkında olduğunu şu anda en yüksek seviyede olan beklenti ve umutları boşa çıkarmamak için neredeyse 16 saatlik bir mesai harcadığını söyledi .
Muhalefette olmanın kolay bir iş olmadığını partiyi en iyi yerlere taşıyacağını şu anda parti içinde sevgi ve muhabbet tohumlarının yeniden yeşerdiğini ifade etti.

‘’BİRŞEYLER OLMUŞSA SÜNGER ÇEKMEM ‘’


Parti’nin Genel Başkan’lığına getirildikten sonra gündeme gelen UBP’nin seçim harcamaları konusunun kendisine sorulması üzerine ,Özgürgün ‘’bu harcamaların nerelere ,nasıl yapıldığı ile ilgili bir Ersin Tatar’ın başkanlığında bir komite oluşturduk , saymanlığını ise Nazım Çavuşoğlu yapıyor ,komite çalışmasını tamamlasın bakacağız , herkesin vicdanı rahat olsun ‘’dedi.
‘’Bu araştırmaya neden gerek duyuldu , bu İrsen beyi yıpratmak için yapılmış bir hareket olarak algılanabilir mi ? ‘’ sorusuna ise Ana Muhalefet Başkanı Özgürgün : ‘’ Neden yıpratayım İrsen küçüğü , zaten kendisi aktif olarak politikada yer almayacağını söylemiştir ,mali tablonun aklanması bir Genel Başkan olarak benim görevimdir ,en başta İrsen bey’in bir sorumluluğudur,ben bu parti’nin Başkanıyım dolayısıyla taban’a da hesap verebilmem şarttır ,ne olduğunu bilmeliyim ama bir şeyler olmuşsa da tamamdır deyip üzerine sünger çekemem ‘’ dedi.

Sonuç olarak usulsüz bir durum tespit edilirse partinin disiplin kurulları veya diğer organları çalıştırılarak bir İhraç söz konusu olabilir mi araştırılıyor da sünger çekilmeyecekse sonuç ne olacak sorusunu ise Hüseyin Özgürgün gündemimizde “ihraç yok” diyemedi. Özgürgün, bu para’nın LTB seçimleri sırasında harcandığı iddiaları da var , araştırılsın sonra konuşalım dedi.



‘’UBP’NİN KAPISI HERKESE AÇIK ‘’


Ulusal Birlik Partisi’nin herkese kapısının açık olduğunu dileyen herkesin UBP ‘ye katılacağını veya geri dönebileceğini ifade ederek herhangi bir parti’den seçilmemiş milletvekili olması önemli bir parti’den aday olarak seçime girmiş ve seçilmiş birilerinin parti’ye geri dönmesine ben karşıyım bu transfere girer bana göre uygun değildir dedi.

Bunun üzerine milletvekili seçilememiş Afet Özcafer’in geri dönüşüne sıcak bakar mısınız o zaman ? sorusuna karşılık ise Özgürgün ,kişileri söylemiyorum genel bir değerlendirme yaptım diyerek cevap verdi.

‘’HÜKÜMETİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ ‘’

12233 kelime ve 55 sayfa’dan oluşan hükümet programını da gündeme getiren Özgürgün oluşturulan UBP Gölge Kabine’sinin ve gölge bürokratlarının da hükümetin her icraatını yakın takipte tutacaklarını ,KIB-TEK ve Telekomünikasyon Daireleri’nin özerkleştirilmesi noktasında bazı endişelerinin olduğunu bu konuda iktidara sorulan sorularının ise yanıtsız kaldığını söyledi .
Hükümet programında KKTC ibaresinin olmaması noktasında eleştiriler getiren Özgürgün , daha KKTC ibaresini içselleştiremeyen bir hükümet var Anavatan ibaresi’ni dahi ağızlarına almıyorlar, bunlar nasıl iş yapacaklar bunlar Devlet’e (KKTC) nasıl inanıyor ? diye sordu .
CTPBG ve DPUG koalisyon hükümetinin Kıbrıs konusunda da hükümet programında ciddi çelişkiye düştüklerini ifade eden Özgürgün CTP bir maddede egemenlikten hiç söz etmezken DP ise bir diğer madde de Egemenliği şart koşmuştur burada bile anlaşamayan bir hükümet programı yani başlangıcı da kuruluşu da zıt olan bir hükümet neyi yapıp neyi yapamayacaklarını göreceğiz dedi.
Meclis Başkanı Sibel Siber’in ‘’alo milletvekilim ‘’ uygulamasına bakış açısı sorulan Özgürgün , bu soruya sadece gülerek cevap vermekle yetindi.

Editör: TE Bilisim