Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, milletvekillerinin çeşitli güncel konuları dile getirdiği konuşmalarla sürüyor.

Gardiyanoğlu: "Kurdeleyi yarın sen keseceksin..."

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Lefkoşa Milletvekili Sadık Gardiyanoğlu, “Dün Başka, Bugün Başka” konulu güncel konuşma yaptı.

Gardiyanoğlu, CTP’nin hükümette olduğu dönemlerden örnekler vererek, “Dün başka, bugün başka diyenler geçmişi unutmayacak….” ifadelerini kullandı.

Gardiyanoğlu, Hala Sultan İlahiyat Koleji açılacağında CTP’nin ortalığı yıktığını ancak açılışı CTP’nin Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’nun yaptığını söyleyerek, “Bugün yeni İlahiyat Koleji'ni eleştiriyorsun ama kurdeleyi yarın sen keseceksin Sayın Şahiner…” ifadelerini kullandı.

Sadık Gardiyanoğlu, “Biz bu toplumda bilinçli siyaset yapıyoruz. En büyük farkımız bu… ” diye konuştu.

Elektrik kesintilerinden muhalefeti sorumlu tutan Gardiyanoğlu ile muhalefet milletvekilleri arasında tartışma da yaşandı.

AKSA’ya işaret eden Gardiyanoğlu, “15 yılda AKSA’ya 420 milyon dolar ödenmesine sebep olan sizsiniz… Esas rantçı sizsiniz” ifadelerini kullandı.

-İncirli: "Eski defterlerden size ekmek çıkmaz"

CTP’nin Grup Başkanı Vekili olarak söz alan Sıla Usar İncirli, UBP milletvekili Sadık Gardiyanoğlu’nu yanıtlayarak, röportajlara göre değil, resmi belgelere göre konuştuklarını söyledi.

İncirli, “Eski defterleri karıştırdılar, karşımıza geldiler. Size buradan ekmek çıkmaz” diyerek Gardiyanoğlu’nu eleştirdi.

Yerinden söz alan Gardiyanoğlu, evraklarla konuştuğunu ifade ederek, İncirli'ye “Geçmişinizden utanmayın” ifadelerini kullandı.

Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı Meteoroloji Dairesi yarın için fırtınamsı rüzgâr uyarısı yaptı

Sıla Usar İncirli de, Kıb-Tek’in özelleştirilmesine her zaman karşı durduklarını belirterek, dönemin Başbakanı İrsen Küçük’ün elektrikle ilgili protokol imzaladıktan sonra CTP’nin iktidara geldiğini ancak Özkan Yorgancıoğlu’nun kurumun özelleştirilmemesi için gerekli istişareleri yaptığını söyledi.

Usar, kendi dönemlerinde 162 bin sayaç takıldığını, Kıb-Tek’in tahsilat oranını yüzde 60’tan yüzde 98’e çıkardıklarını, kurumun zarar ettiği durumu ortadan kaldırdıklarını belirtti.

Usar, “İşinizi doğru yaparsanız kimse sizi bir şey yapmaya zorlayamaz. Önemli olan bu ülkenin kurumlarının yaşayabilmesidir. Protokollere giren konuların ülke ihtiyaçlarına göre belirlenmesidir” dedi.

-Taçoy: "Hepimiz suçluyuz"

Daha sonra söz alan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, insanların kaliteli elektriğe kavuşmak istediğini söyledi.

Kamu İhale Yasası’nda birçok değişiklik yapıldığını, çoğunu reddettiğini belirten Taçoy, “Bugünkü aşamada buna onay verdim. Doğrudan alım ve 50 milyon dolar yatırım konusunu önemsiyorum. Bunların hesabını yaparak bu karara yöneldim” dedi.

1996’da Kıb-Tek’te en uzun eylemin yapıldığını da anımsatan Taçoy, “Kıb-Tek özelleştirilmez ama Kıb-Tek’in gelişmesi şarttır. Ben suçlu, sen suçlu tartışmaları yapılıyor ama hepimiz suçluyuz” dedi.

Enterkonnekte sisteme geçen Malta’yı örnek veren Taçoy, ülkedeki tartışmaların hakkıyla sonuçlanmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi