Dünya’nın sayılı keman virtüözlerinden biri olarak kabul edilen Yakın Doğu Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi İlyas Abdullin sanatta 40. Gurur Yılı kutlamasının ardından, Opera Sanatçısı Liuba Beller , Tataristan’ın pop müzik starı Liliya Bukeeva, Piyano sanatçısı Prof. Dr. Alexander Mekayev, Jaz Gitar sanatçısı Enver İzmaliov ile birlikte , Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektör Dr. Suat Günsel’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Yakın Doğu Üniversitesi,Kıbrıs (Near East University,Cyprus) Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Dr. Günsel sanatçıları makamında ağırlarken, YAkın Doğu Üniversitesi olarak sanata verilen değeri vurguladı.

Kurucu Rektör Dr. Günsel, sanatta 40. Yılını kutlayan İlyas Abdullin’yi bir kez daha tebrik ederek, böylesine değerli bir müzisyeni Yakın Doğu Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak bünyesinde bulunmasından gurur duyduğunu ifade etti.

İlyas Abdullin'in sanattta 40. gurur yılı kutlamalarına katılan Tataristan’ın pop müzik starı Liliya Bukeeva, kendilerini kabul etmesinden dolayı Kurucu Rektör Dr. Günsel'e teşekkürlerini sunarken, KKTC’yi çok sevdiklerini ifade etti.

Opera Sanatçısı Liuba Beller ise, “Dillirga” şakısını Dr. Günsel’e seslendirirken, ziyarette renkli görüntüler yaşandı.

Piyano sanatçısı Prof. Dr. Alexander Mekayev'da, Yakın Doğu Üniversitesi’ne hayran kaldıklarını vurgularken, üniversite içerisindeki öğrencilerin şanslı olduğuna dikkat çekti.

Jaz Gitar sanatçısı Enver İzmaliov, Yakın Doğu Üniversitesi’ni gezme imkanı bulduklarını özellikle Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi’ne hayran kaldıklarını ve öğrencilerin dışarıya ihtiyaç duymadan hayatlarını kampüs içerisinde rahatlıkla sürdürebileceklerini dile getirdi.

Tataristan’ın pop müzik starı Liliya Bukeeva, Kurucu Rektör Dr. Günsel’e, Tataristan’nın kültürüne ait olan Tilki Tüyünden yapılmış özel şapkasından hediye ederken, ismin yazılı olduğu bir de kılıç hediye etti.

Kurucu Rektör Dr. Günsel ise ziyaret sonunda misafirlerine günün önemine ilişkin hediyeler takdim ederek toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler.
 
Editör: TE Bilisim