İskele’ ye ve özellikle Cuma Pazarı’na gitmek isteyip de çeşitli nedenlerden ötürü gidemeyenköy halkına 14 Ağustos’tan itibaren her Cuma ücretsiz servis hizmeti başlatan İskele Belediyesi’nin ilk seferi başarı ile tamamlandı.

İLK SEFER VATANDAŞTAN VE ESNAFTAN TAM NOT ALDI
İskele Belediyesi tarafından Cuma Pazarı için sağlanan ücretsiz seferler hem vatandaşın hem de esnafın yüzünü güldürdü. Seferlerin yerinde bir uygulama olduğunu söyleyen vatandaşlar, bundan böyle her hafta alışverişlerini rahatça yapabilecek olmalarını kendilerine sağlayan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ve ekibine teşekkür ettiler.

PAZARCILAR BİRLİĞİ’NDEN SADIKOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Uygulama vatandaşı olduğu kadar esnafı da memnun etti. Pazarcılar Birliği Başkanı Yenal Garapni de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk kez böyle bir uygulama ile karşılaştıklarını söyledi. Uygulamadan ötürü İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu’nu tebrik eden Garapni, halka hizmetin en yüce değer olduğunu vurguladı ve bu sayede esnafın da yüzünün güldüğünü belirtti.

ENGELSİZ ULAŞIM ARACI DA İLK SEFERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Sosyal sorumluluk bilinci ile hareket eden ve bu davranışı ile halktan büyük takdir toplayan İskele Belediyesi, örnek bir davranışa daha imza attı...Özel gereksinimli vatandaşlar düşünülerek İskele Belediyesi’ne kazandırılan Engelsiz Ulaşım Aracı da 14 Ağustos’ta ilk seferini gerçekleşirdi. Belediye personeli eşliğinde köylerinden alınarak, Cuma pazarına getirilen vatandaşlar ve ailelerin mutluluğu görülmeye değerdi. Yine belediye personelinin yardımı ile alışverişlerini rahatlıkla yapan vatandaşlara İskele de gezdirildi. Pazar alışverişinin ardından Engelsiz Ulaşım aracı ile önce Petek Pastanesi’ne götürülen vatandaşların Makenzi Halk Plajı’nda da vakit geçirmeleri sağlandı.

“GETİRENDEN DE GÖTÜRENDEN DE ALLAH RAZI OLSUN”
Boğaziçi’nde yaşayan ancak imkanı olmadığı için Cuma pazarına gidemeyen Cemile Tekin, kendileri için bu seferleri başlatan herkese teşekkür etti. Uygulamadan çok memnunuz diyen Tekin, ‘getirenden de götürenden de Allah razı olsun” dedi.

“EMEK KOYAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”
Yine Boğaziçi’nde yaşayan Mehmet Ak isimli vatandaş da uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzun zamandır İskele’ ye gelemediklerini bu seferler sayesinde artık her hafta gelecek olmalarının mutluluğunu yaşayan Ak, bu uygulamaya emek koyan herkese teşekkür etti.

14 Ağustos itibaren her Cuma günü düzenlenecek servislerin güzergâhları ve saatleri ise şöyle;

1.GÜZERGÂH (SAAT 09.00 – 11.00)

1. SERVİS: Sınırüstü – Aygün – Kuzucuk – Ötüken
2. SERVİS: Boğaziçi – Altınova – Ağıllar


2. GÜZERGÂH (SAAT 10.15 – 12. 15)

1. SERVİS: Topçuköy – Ardahan
2. SERVİS: Kalecik – Boğaz – Boğaztepe – Dokuzevler – Bahçeleler

3.GÜZERGÂH (SAAT 14.00 – 16. 00)

1. SERVİS: Kurtuluş – Ergazi – Turnalar – Yarköy


 
Editör: TE Bilisim