Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Devriş Eroğlu, iki yıl içinde Kıbrıs konusunu bir sonuca bağlamak için aday olduğunu, kimsenin bir elli yıl daha Kıbrıs Türkü’nü masada tutarak haklarını çiğnemesine müsaade etmeyeceğini söyledi.

11 Şubat’ta imzalanan ortak açıklamada da belirtildiği üzere, egemenliğin iki halktan neşet edeceğine işaret eden Eroğlu, “bu bizim için olmazsa olmazlardan biridir” dedi.

Eroğlu’nun seçim bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Girne bölgesinde temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs sorunun bugünü ve önümüzdeki dönemde beklenen gelişmelerle ilgili vatandaşlara bilgi verdi.

Eroğlu’na temasları sırasında Eğitim Bakanı ve DP-UG Girne Milletvekili Özdemir Berova, UBP Girne Milletvekili ve İlçe Başkanı Kutlu Evren, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra ve eski milletvekili İlkay Kamil eşlik etti.

19 Nisan seçimlerinin önemli olduğunu ve vatandaşların sandığa gitmesi gerektiğini ifade eden Eroğlu “çünkü halk müzakere masasında kendisini temsil edecek liderini seçecektir” dedi.

Seçilecek kişinin de liderlik özelliklerine sahip, sabırlı, ülkenin dününü ve bugününü iyi bilen bir kişi olması gerektiğine dikkat çeken Derviş Eroğlu, Rum liderin hali hazırda masada olmadığını ancak önümüzdeki dönem müzakere masasının mutlaka yeniden oluşturulacağını söyledi.

Anastasiadis’in bahanelerle masadan kalktığı ve dönmek için de bazı ön şartlar ortaya koyduğuna dikkat çeken Derviş Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“NASIL OLUR DA ÇÖZÜM İSTEMEYEN BEN OLUYORUM?”

“Bilindiği üzere, Akdeniz’de bizim adımıza araştırma yapan Barbaros Hayrettin Sismik Araştırma Gemisi’ni bahane ederek masadan kalkan kişi Anastasiadis’tir. Ancak maalesef başta Talat bey olmak üzere, CTP’nin genel sekreteri ve cumhurbaşkanı adayları beni anlaşma istememekle eleştiriyorlar. Ben halen masadayım. 18 Nisan akşamına kadar da masada olacağım. Hal böyleyken, nasıl olur da anlaşma istemeyen ben oluyorum anlamış değilim.”

“KIBRIS CUMHURİYETİ DEVAM ETMEYECEK”

Halkın takdir etmesi ve seçilmesi halinde önümüzdeki iki yılda sıkı pazarlıklar yaşanacağına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, “iki yıl diyorum çünkü müzakere masası yeniden ama kaldığı yerden kurulacak. Yapılacak görüşmeler de belli bir zaman limiti içerisinde olacak ve sonuca gideceğiz. Kıbrıs Türk halkını bir 50 yıl daha masada tutmaya ve haklarımızı çiğnemeye kimsenin hakkı yoktur” dedi.

Eroğlu ayrıca, Rumların masada aşırı taleplerde bulunduklarını da belirterek, bulunacak anlaşmanın Kıbrıs Cumhuriyeti’nin devamı değil, iki egemen devletin oluşturacağı bir otaklık olacağına dikkat çekti. 
Editör: TE Bilisim