Kazım And , ödeme gücünü kaybetmiş insanları ceza evine sokarak para tahsil edilebileceğini zannedenlerin hayal gördüklerini söyledi.

And, Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Erhan Arıklı'ya hem mazbata mağdurlarının içinde bulunduğu durumu anlattı hem de çağdaş dünyadaki uygulamalara bakarak doğru yolu birlikte bulmaya davet etti.

Alacaklının menfaatını koruyan çözüm, borçlunun gelir kapısını kapatan ceza evi değil, borçlunun çalışıp kazanarak borcunu ödemesini; pandemi nedeniyle işsiz kalan insanlara asgari yaşam koşullarını sürdürebilmelerini devlet yardımı ile sağlayan, medeni dünyada şu anda uygulanan sistem olduğuna dikkat çeken And, "Medeni dünya pandemi nedeni ile %25’e yakın küçülme yaşanan ekonomilerinde; tüm devlet yardımına rağmen borç ertelemesi ile sosyal huzurun ve ekonomik yaşamın devamlılığını sağlamaya çalışırken; devlet yardımının çok kısıtlı olduğu veya birçok kişi için olmadığı ülkemizde insanları Mazbata nedeniyle hapise sokmak, en hafif deyimi ile çok ağır bir insanlık suçudur ve derhal durdurulmalıdır" ifadelerini kullandı.

Faiz ve Mazbata Mağdurları Komitesi Başkanı Kazım And , Emekli Yüksek Mahkeme Başkanları’nın, ‘’kanunlar yanlış yorumlanıyor ve yanlış Hüküm veriliyor’’ görüşüne rağmen, bugünkü hakimlerimiz, binlerce Mazbata suçlusu üretmeye devam ederken hiçbir vicdani rahatsızlık duymuyorsa, KKTC Meclisi’nin 50 milletvekili de mi ortaya çıkan adli çöküntüden ve Mazbata enkazından rahatsızlık duymuyor? mu diye sordu.

Kazım And , yaşanmakta olan pandemi sorunu çözümlenene ve ekonomik yaşam normale dönünceye kadar, söz konusu mazbataların icrasının ertelenmesini istedi.

Editör: TE Bilisim