İçişleri Bakanlığı, Kamu Hizmeti Komisyonu’nca Gazi Mağusa Kaymakamlığı’na “Bucak Sorumlusu” olarak bir kişinin naklinin ilk kez yapılan bir işlem olmadığını açıkladı. Bakanlık ayrıca I’nci Derece Kıdemli İlçe Müfettişlerinin tamamının bucak sorumlusu olması halinde bile geride 4 adet bucak sorumlusu kadrosunun bulunduğuna işaret etti.

İçişleri Bakanlığı, kaymakamlıklarda görevli KTAMS üyesi ilçe müfettişlerinin 2 saatlik uyarı greviyle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Söz konusu grev sebebi olarak, Kamu Hizmeti Komisyonu’nca Gazimağusa Kaymakamlığı’na “Bucak Sorumlusu” olarak bir kişinin nakil olmasının gösterildiğine işaret edilen açıklamada, “Kamu Görevlileri Yasasının 76’ncı maddesinin 1’inci fıkrasının (D) bendi uyarınca yapılan nakil işlemi ilk kez yapılan bir işlem olmayıp daha önceki yıllarda da hem I. Derece Kıdemli İlçe Müfettişliği kadrolarına, hem II. Derece İlçe Müfettişliği kadrolarına ve hem de III. Derece İlçe Müfettişliği kadrolarına nakil işlemleri yapılmıştır” denildi.

Açıklamada, bahse konu kadro sayısının 12 adet olup, şu anda nakil olan yeni personelle birlikte halen toplam 2 kişinin bu kadroyu tuttuğuna işaret edilerek, “Geriye kalan 10 adet kadro ise boş durmakta ve bugün itibariyle o kadroya başvurabilecek I. Derece Kıdemli İlçe Müfettişi sayısı 7 olmakla birlikte bunlar arasındaki bir kişi vekaleten Kaymakam Muavinliği kadrosunu tutmaktadır” denildi.

İçişleri Bakanlığı açıklaması, şöyle devam etti:

“Burdan da görüleceği üzere I’nci Derece Kıdemli İlçe Müfettişlerinin tamamının bucak sorumlusu olması halinde bile boş olarak geriye kalacak olan 4 adet bucak sorumlusu kadrosu mevcuttur. Bunun yanında 6 adet Kaymakam Muavinliği Kadrosu boş olmakla birlikte sözkonusu kişilerin açılacak münhallere başvurma hakları bulunmaktadır.

Bakanlığımız yapmış olduğu değerlendirmede, konu kişinin naklinin yapılması ile I. Derece Kıdemli Müfettişlerin haklarına herhangi bir müdahale olmayacağı ve onların terfi alıp yükselmelerine engel teşkil etmeyeceği de göz önünde bulundurulmuş ve Kadronun güçlenmesi için konu nakil talebini uygun bulmuştur” 
Editör: TE Bilisim