Tam yetki ile donatılmış ve tüm partilerin katılımı ile oluşturulmuş olan özel (Ad-Hoc) komite borç – alacak ilişkilerini düzenlemek için iki ayı aşkın bir süredir çalışmalarını sürdürüyor.

Özel Komite, başlangıç olarak borç - alacak ilişkilerini çıkmaza sürükleyen faiz oranlarının düzenlenmesinde, nisbeten kabul edilebilir önerileri kayda geçirme yönünde irade ortaya koyarken, 1990 – 2000’li yılların yüksek faiz oranlarından dolayı ödenebilir eşiği çoktan aşmış borçlarla ilgili çözüm üretmede çekimser, tutuk, ürkek davranmaktadır.

Binlerce insanımızın huzurunu, aşını, işini kaybetmesine, binlerce insanımızın da göçüne neden olan bu olağandışı durumu çözmek, yeniden düzenleme yaparak borçları ödenebilir kılmak Cumhuriyet Meclisi’nin elindedir. Bu düzenlemelerin yapılmaması halinde doğabilecek sonuçları düşünmek dahi istemediğimizi vurgulamak isteriz.

Dolayısıyla Meclis, çıkar grupları yerine toplumun genel çıkarlarını korumaya yönelik iradesini ortaya koymaktan bir an dahi çekinmemelidir.

1990 – 2000’li yıllarda yüz TL’lerde olan borçlar, bugün milyonlarla ifade ediliyor. Alınan kredilerin karşılığında gösterilen ipotekler, ekonominin çarklarının durmasıyla giderek artan borçları karşılayamayacak seviyeye gelmişse, sistemin, statükonun günahlarını borçlu insanların üzerine yığarak, onları tümden mülksüzleştirmek hangi akla, mantığa veya vicdana sığar?

En önemlisi binlerce insan mülksüzleşirken, bu uygulamadan neyi kazanmış hangi hukuku ayakta tutmuş olacağız?

Odamız sistemin yarattığı haksız sonuçlarla sonuna kadar mücadele etmeye devam edecektir.

Editör: TE Bilisim