Sürekli vaatler vererek ekonomik sıkıntılarla mücadele eden halkı umutlandıran ve beklenti içine sokan iktidar sahipleri birçok sözünü yerine getirmekte zorlanıyor.

İlk olarak özel sektör çalışanlarına 1500 TL katkı vereceklerini dile getiren yetkililer buldukları her fırsatta bu katkıyı dile getirdiler ancak ödemeler ve yöntemle ilgili hala bir sonuç çıkmadı.

En son dün Bakanlar Kurulu’nda tekrar gündeme gelen Özel sektöre destek konusu yine karara bağlanamadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yaptığı çalışmanın Bakanlar Kurulu ile paylaşıldığını, sonuçlandırılması gereken birkaç husus olduğu için konunun son noktaya getirilemediğini ifade etti.

Uzun süredir eline 5 kuruş para geçmeyen özel sektör çalışanları hükümetin bir karar alıp uygulamaya geçmesini bekliyor.

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın yatırımı olan KKTC Vatandaşı herkese ihtiyat Sandığı’ndan 2 Bin TL ödeme yapmayı düşündüklerini bildirdi ancak bu konuda hala neticelendirilemedi.

Basın mensuplarını söz konusu vaatler hakkında soru yağmuruna tutan vatandaşlar hükümetin artık bir karar aldığında bunu neticelendirdikten sonra halka duyurmasını ve beklenti içine sokmamasını istiyor.

Hükümetin bugünkü Bakanlar Kurulu toplantısı net kararlar alıp alamayacağı merak konusu...

Editör: TE Bilisim